Σπάνιο «Χρυσό Τσακάλι» καταγράφηκε στη λίμνη Κάρλα (Video)

Ένα σπάνιο Χρυσό Τσακάλι καταγράφηκε για πρώτη φορά στη λίμνη Κάρλα από την AM_Wildlife_PhotoShots.

Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus) είναι ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που απαντώνται και αποτελεί ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των κυνιδών. Το συναντάμε στη νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη (μέχρι την Αυστρία και την Ουγγαρία), τη Μικρά Ασία και τη Μέση Ανατολή. Στην Ελλάδα το βρίσκουμε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στις Σέρρες,

τη Χαλικιδική, την Αττική, τη Φωκίδα, την Πελοπόννησο και τη Σάμο, ενώ υπάρχουν καταγραφές σε Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία.

Μέχρι το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990 επιβίωνε ακόμα στην Κέρκυρα. Τα παλαιότερα ευρήματα τσακαλιού στην Ευρώπη βρέθηκαν στους Δελφούς και στον Κίτσο και χρονολογούνται από το 5000-4500 π.Χ..

Είναι παμφάγο και οπορτουνιστικό ζώο, με αποτέλεσμα η διατροφή να διαφέρει ανάλογα με τις εποχές του έτους. Τρέφεται με σκουπίδια, φρούτα, φυτά και μικρά ζώα, όπως αμφίβια, τρωκτικά και έντομα, ενώ μπορεί να φάει και αιγοπρόβατα. Συγγενεύει περισσότερο με το λύκο και με το κογιότ παρά με άλλα ζώα που αποκαλούνται τσακάλια.

Έχουν αναγνωριστεί έξι υποείδη. Μέχρι πρόσφατα τα ζώα που έμοιαζαν με τσακάλια στη βόρεια και ανατολική Αφρική κατατάσσονταν στο είδος αυτό, αλλά γονιδιακές έρευνες απέδειξαν ότι αποτελούν ένα νέο είδος λύκου, τον αφρικάνικο χρυσό λύκο Canis anthus.

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία: Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε το πρώτο 6μηνο του έτους η αποψίλωση του Αμαζονίου

Κλιματική αλλαγή: «Εφιαλτική» πρόβλεψη για την Ελλάδα – Η θερμοκρασία θα αυξηθεί έως 5 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα

Καμπότζη: Σαλάχι 300 κιλών πιάστηκε σε ποταμό – Το μεγαλύτερο ψάρι του γλυκού νερού που έχει καταγραφεί ποτέ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρυσό Τσακάλι, Κάρλα Video,chryso tsakali, karla Video