Το τηλεοπτικό πανόραμα σεζόν 2024- 2025 – Επιλογές ανάμεσα σε τουλάχιστον 20 νέες σειρές

«Βεντάλια» από τουλάχιστον δυο ντουζίνες νέων ελληνικών σειρών θα «ανοίξει» μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών από το φθινόπωρο από τουλάχιστον πέντε κανάλια.

ΕΡΤ1

Η ΕΡΤ προγραμματίζει τη σειρά μυθοπλασίας «Η Μαρία πριν γινει Κάλλας» η  οποία αναφέρεται στα νεανικά χρόνια της κορυφαίας Ελληνίδας ντίβας του λυρικού θεάτρου με την πολυκύμαντη ζωή όπερας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ολγα Μαλέα.

Στα υπόψη

και η κωμική «Αρχελάου 5» με την πλοκή να έχει επίκεντρο ανθρώπους με ιδιαίτερους χαρακτήρες που έχουν στέκι τους ένα μπάρ στο Παγκράτι. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Στάνκογλου, Εβελίνα Παπούλια, Γεράσιμο Γεννατάς, Δημήτρης Πιατάς, Ναταλία Δραγούμη, Νατάσα Εξηνταβελόνη, Χαρης Χιώτης κ.ά..

 «Το δίχτυ» ετοιμάζει ο Μανούσος  Μανουσάκης σε σενάριο του Βαγγέλη Γιαννίση, το οποίο αποτελείται από έξι αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες (διάρκειας 80 λεπτών η καθεμία). Στο επίκεντρο βρίσκεται μία επίλεκτη ομάδα αστυνομικών της Γενικής Ασφάλειας, η οποία αναλαμβάνει την επίλυση σημαντικών και ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεων. Σε πρώτους ρόλους θα δούμε μεταξύ άλλων τους Άννα–Μαρία Παπαχαραλάμπους, Θοδωρή Αθερίδη, Ορέστη Τζιόβα.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν αναμένεται να προβληθεί η  νέα δραματική σειρά μυστηρίου  «Το απαραίτητο φως», μόλις οκτώ επεισοδίων . Το σενάριο  υπογράψουν οι Μιρέλλα Παπαοικονόμου– Κάτια Κισσονέργη, με την ιστορία να μας ταξιδεύει πίσω στην Αθήνα της γερμανικής κατοχής. Πρωταγωνιστούν οι Αναστάσης Ροϊλός, Δημήτρης Καπουράνης,  Δημήτρης Αλεξανδρής, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαριάννα Πουρέγκα. Η σκηνοθεσία είναι του Λάμπη Ζαρουτιάδη. Η σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ντορίνας Παπαλιού «Το απαραίτητο φως» (Εκδ. Ίκαρος). Συνεχίζονται και η «Παραλία» και η «Ηλέκτρα».

ΑΝΤ1

Ο ΑΝΤ1 προτείνει την κοινωνικοαστυνομική σειρά μυστηρίου «Grand Hotel» πτυχή της πλοκής της είναι η προσφυγική κρίση που βίωσε η Ελλάδα με την Μικραστιατική καταστροφή. Στην σειρά πρωταγωνιστούν οι Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Καλλιόπη Χάσκα, Γεράσιμο Σκιαδαρέσης, Τάσος Νουσιας, Κόρα Καρβούνη κ.ά.

Με τη σειρά «Η μάγισσα-φλεγόμενη καρδιά» ο ΑΝΤ1 πρωτοπορεί αφού για πρώτη φορά στο ελληνικά τηλεοπτικά χρονικά σειρά πλοκή σειράς μυθοπλασίας συνεχίζει αλλά με την ιστορία να μεταφέρει τη δράση πισω στο χρόνο. Η δράση στην «Μάγισσα» εκτυλίχθηκε στις παρυφές της Ελληνικής Επανάστασης. Στο πρώτο ελληνικό πρίκουελ η πλοκή της σειράς με πλήρως ανανεωμένο κάστ ηθοποιών μεταφέρεται έναν αιώνα πίσω. Πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι Μαρία Κίτσου, Μελέτης Ηλίας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιούλικα Σκαφιδά κ.ά.

Με τη «βούλα» του BBC θα βγει στον αέρα το κοινωνικό θρίλερ «Παιχνίδια εκδίκησης» με τους Μαριλίτα Λαμπροπούλου και Νίκο Κουρή στους κεντρικούς ρόλους, προσαρμογή της βρετανικής «Doctor Foster», η οποία «πατά» στο μύθο της Μήδειας. Το σενάριο προσαρμόζει ο Γιάννης Σκαραγκάς και τη σκηνοθεσία θα κάνει ο Αλέξης Κυράνης– το δίδυμο του επιτυχημένου ΕΡΤικού «Κάνε ότι κοιμάσαι». Ο ΑΝΤ1 θα έχει και την κωμωδία «V.I.Π.- Καλά γεράματα» σε σενάριο Μάκη Πιτταρά– Γωγώς Φώτου  και  σκηνοθεσία Μιχάλη Βογιατζάκη.

Στα επεισόδια της θα ξετυλίγονται οι περιπέτειες ενοίκων του οίκου ευγηρίας «Buona Mattina» και του προσωπικού που φροντίζει τους ηλικιωμένους με τις εκκεντρικές προσωπικότητες. Πρωταγωνιστούν οι Άννα Κουτσαφτίκη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Χριστίνα Τσάφου, Λυδία Φωτοπούλου, Κώστας Καζάκας, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Μαρία Πετεβή, Πάρης Θωμόπουλος, Σταύρος Τσουμάνης.

Alpha

Η σειρά «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» των Μιχάλη Ρέππα– Θανάση Παπαθανασίου αποτελεί παρωδία της ελληνικής μυθοπλασίας. Στο στόχαστρο των δημιουργών σειρές αγαπημένες του παρελθόντος και πιο πρόσφατες. «Δεν θέλουμε να σατιρίσουμε κάποιον αλλά να προσεγγίσουμε αυτό που έχει γράψει βαθιά στο λαϊκό μας ασυνείδητο. Όλα αυτά τα μελοδραματικά μοτίβα», έχουν δώσει το πλαίσιο οι δημιουργοί της σειράς. Πρωταγωνιστούν καμια 25αρια ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιάννης Απέργης, Καίτη Κωνσταντίνου, Αντώνης Λουδάρος, Χρύσα Ρώπα, Κώστας Καζάκας, Άννα Κουρή, Πάνος Σταθακόπουλος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Σπύρος Πούλης.

Στη «Διάφανη αγάπη», ένας παρορμητικός ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος δεν θέλει να αισθάνεται πιόνι των ανωτέρων του, γι αυτό και δεν ακλουθεί τις τυπικές διαδικασίες και τις προβλεπόμενες οδηγίες, ερευνά την δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας του: την δική του δολοφονία! Η σειρά βασίζεται στην ιταλική «La porta rossa». Πρωταγωνιστούν: Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Μέγκι Σούλι, Νίκος Ψαρράς, Μιχάλης Σαράντης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Οικονόμου, Άννα Μάσχα κ.ά.. Τα γυρίσμιστα άρχισαν στο τέλος της προηγούμενης εβοδμάδας.

Για τη νέα σεζόν, επίσης, το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς αξιοποιεί τον Δημήτρη Λάλο, το Μαθιό του «Σασμού», στη νέα παραγωγή μυθοπλασίας με καταβολές στα κόμικ της Marvel και την αστυνομική σειρά «Ο τιμωρός» (Punisher) της, η οποία κάνει καριέρα στο Netflix.

Η πλοκή της σειράς, δεν παρεκκλίνει του ξένου προγράμματος, σύμφωνα με την οποία «ένας πρώην πεζοναύτης θέλει να πάρει εκδίκηση για το ξεκλήρισμα της οικογένειας του». Σε μόλις οκτώ επεισόδια θα έχει ολοκληρωθεί η δραματική σειρά «Να με λες μαμά» σε σενάριο Νίκου Μήτσα και σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, με την Μαρία Κίτσου στον κεντρικό ρόλο.

Πρόκειται για μεταφορά ιαπωνικής μυθοπλασίας που θέτει το ζήτημα της ενδοοικογενεικαής βίας και παιδικής κακοποίησης καθώς μια δασκάλα απάγει ένα κοριτσάκι για να το γλιτώσει από το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο ζεί. Στην ελληνική εκδοχή η γυναίκα, την οποία θα υποδυθεί η Μαρία Κίτσου, δεν έχει άμεση σχέση με τον εκπαιδευτικό χώρο και το δημοτικό σχολείο του κοριτσιού. Ωστόσο στη βάση της δεν διαφοροποιείται, καθώς η ηρωίδα παίρνει το παιδί για να το γλιτώσει- προστατεύσει, θέτοντας στο κέντρο του κάδρο διάφορους ζέοντες προβληματισμούς με τα ζητήματα που αναπτύσσει. Πρωταγωνιστικούς- κρίσιμους ρόλους έχουν επίσης οι Ελένη Κοκκίδου, Φιλαρέτη Κομνηνού, Ιβάν Σβιτάιλο.

Έρχεται επίσης  και ο δεύτερος κύκλος της κοινωνικής- δραματικής σειράς «Ο γιατρός» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον κεντρικό ρόλο.  Ο νέος κύκλος θα έχει διπλάσια έκταση στο πρόγραμμα του σταθμού από ότι ο πρώτος. Αναμένεται να βγουν στον αέρα περισσότερα από 30 επεισόδια. Ο πρώτος κύκλος αποτελείτο από 16 επεισόδια. Σε πρώτους ρόλους εμφανίζονται επίσης οι Μαριάννα Κιμούλη, Πέτρος Λαγούτης, Θάλεια Ματίκα, Έλενα Μεγγρέλη, Ηλέκτρα Μπαρούτα.

Τη Δευτέρα αναμένεται να αρχίσουν τα γυρίσματα της δραματικής σειράς εποχής «Άγιος έρωτας» με κεντρικό δίδυμο τους Δημητρη Γκοτσόπουλο και Δανάη Παππα.

Στο μενού το Alpha αναμένεται να ενταχθεί και η τηλεοπτική μεταφορά ενός ακόμη βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη, το μυθιστόρημα «Η Παναγία της φωτιάς».

Mega

Από το φθινόπωρο στο πρόγραμμα του σταθμού θα είναι η νέα παραγωγή «Ταμπού», του ακαταπόνητου δημιουργικού δίδυμου Ανδρέα Γεωργίου– Βάνας Δημητρίου η πλοκή της οποία εκτυλίσσεται στα Γιάννενα.

Πρόκειται για σειρά μυστηρίου με έντονα στοιχεία έρωτα και αστυνομικής δράσης. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή με φόντο τα Ζαγοροχώρια και τον Βοϊδομάτη. Οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν και την μεταφορά του εκτεταμένου αφηγήματος «Κατάδικος» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη με τίτλο εργασίας «Αθώοι» σε σενάριο Ελένης Ζιώγα, σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και πρωταγωνιστή τον Κώστα Νικουλι.

Στο μενού του καναλιού εντάχθηκε προσφάτως η κωμική σειρά «Έχω παιδιά» του Λάμπρου Φισφή σε σκηνοθεσία Διονύση Φερεντίνου και με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Ευγενία Σαμαρά και Αθηνά Οικονομάκου σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Προφανώς θα υπάρχει και ο τρίτος κύκλος της σειράς «Famagusta» για το το θέμα των αγνοούμενων της Κύπρου, της τριάδας Ανδρέα Γεωργίου– Βάνας Δημητρίου– Κούλη Νικολάου.

Το φθινόπωρο σχεδιάζεται να μεταδοθούν τα- τέσσερα- επεισόδια του τρίτου κύκλου της σειράς «Maestro» (ταυτόχρονα με το ανέβασμά του στο Netflix).

Από τη «φαρέτρα» μυθοπλασίας το κανάλι θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων της ιστορικής σειράς «Άγιος Παΐσιος- Από τα Φάρασα στον Ουρανό». Για το δεύτερο μισό της σεζόν προορίζεται με όσα έχουν συζητηθεί μέχρι τώρα ο κύκλος της σειράς «17 κλωστές» των Μιρέλλας Παπαοικονόμου– Κάτιας Κισσονέργη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια , παραγωγή της Cosmote TV από την οποία και προβλήθηκε φέτος το χειμώνα. 

Εννοείται πως τηλεοπτική σεζόν δεν νοείται στο Mega χωρίς τη σειρά- «μαγνήτη» τηλεθέασης «Η γη της ελιάς».

Star

Η νέα πρόταση του καναλιού της Κάτω Κηφισιάς είναι η αστυνομική σειρά μυστηρίου «Μαύροι πίνακες» σε σενάριο Σοφίας Καζατζιάν– Μάριου Ιορδάνου και σκηνοθεσία Κατερίνας Φιλιώτου.  Οι Κάτια Γκουλιώνη,  Αντίνοος Αλμπάνης, Ιωάννης Παπαζήσης, Σοφία Κόκκαλη, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρης Κίτσος εμφανίζονται σε κεντρικούς ρόλους στην πλοκή της υπόθεσης η οποία θα αναπτυχθεί και ολοκληρωθεί σε δέκα επεισόδια.

View this post on Instagram

A post shared by Star Channel (@starchanneltv)

Το σενάριο ορίζει τις Λεύκες, μία μικρή κωμόπολη στην ελληνική επαρχία, να συγκλονίζονται από τη δολοφονία μίας έφηβης μαθήτριας. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα ζητά ενισχύσεις από την Αθήνα, προκειμένου να εντοπιστεί ο φονιάς. Σύντομα, διαπιστώνουν ότι πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος χρησιμοποιεί στα εγκλήματά του μοτίβα από τους περίφημους «Μαύρους Πίνακες» του Φρανσίσκο Γκόγια.

Συνεχίζονται επίσης και αναμένεται να πάρουν θέση στο πρόγραμμα του καναλιού οι νέοι κύκλοι επεισοδίων της σουρεαλιστικής κωμωδίας «Στα σύνορα» και της νουαρ αστυνομικής κωμωδίας «IQ 160».

Ερωτηματικό παραμένει αν θα έχουν κάποια πρόταση ελληνικής μυθοπλασίας ο ΣΚΑΪ και το Open.

Διαβάστε επίσης:

Alpha: Η νέα σειρά «Άγιος Έρωτας» κρύβει σκανδαλιστική σχέση και «σκοτεινά» μυστικά

Ο κατακερματισμός τηλεθέασης το βράδυ ωφέλησε απογευματινό τηλεπαιχνίδι την Τετάρτη

Παρέμεινε πρώτος σε τηλεθέαση ο Alpha για τρίτη σερί ημέρα

Keywords
σεζον, σειρες, εβελίνα παπούλια, ευγενία δημητροπούλου, αθηνά οικονομάκου, star channel, ΕΡΤ, γινει, ολγα, φως, αθηνα, ΑΝΤ1, hotel, ελλαδα, νουσιας, δραση, bbc, foster, νέα, marvel, netflix, αγγελοπουλος, alpha, φερεντινος, σαμαρας, κυπρος, cosmote, mega, view, instagram, star, channel, Αντωνης Σαμαρας, νουμερα τηλεθεασης, σταση εργασιας, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, ηλεκτρα γαλανου, eurobank alpha, alpha eurobank, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, νικος απεργης, νεος παπας, γιωργος αγγελοπουλος, αστυνομικο τμημα, ερτ1, instagram, ελενη, θαλεια ματικα, τηλεθεαση, το θεμα, γιουλικα σκαφιδα, γυναικα, δαφνη, ζαγοροχωρια, ηθοποιοι, ηλεκτρα, θεμα, θριλερ, ιβαν, καριερα, κυπρου, λυδια, πλαισιο, προγραμμα, alpha, bbc, mega, star, αθηνά οικονομάκου, αννα, βραδυ, βρισκεται, γινει, γιαννενα, γκογια, γυρισματα, δαναη, δευτερο, δευτερα, δυνατοτητα, δικη, δωσει, διδυμο, εβελίνα παπούλια, εγκληματα, ελενα, ευγενια σαμαρα, ευγενια, υπαρχει, εξι, ερευνα, ευγενία δημητροπούλου, ζωη, ζητα, ζιωγα, υποθεση, θωμοπουλος, κιτσος, κηφισιας, κυκλος, κωμωδια, κωμοπολη, ματια, μαρια, μυθιστορημα, νικο, νουσιας, ομαδα, οκτω, ολγα, παιδι, περιβαλλον, πετρουλακη, ρολο, ρωπα, σεναριο, σερι, συντομα, σειρα, σκηνοθεσια, σουλι, σοφια, σπυρου, σχολειο, τάσος νούσιας, τασος, τμημα, τριτη, φθινοπωρο, φοντο, φορα, χριστινα, χιωτης, χρονικα, χαρα, ιωαννης, channel, δημητρης, εκδικηση, ελληνικα, επεισοδια, ιορδανου, κωνσταντινου, κωστας, marvel, μπροστα, netflix, σπυρος, star channel, view, χαλκιας
Τυχαία Θέματα
2024- 2025 – Επιλογές,2024- 2025 – epiloges