Τουρκία: Πολιτικά παιχνίδια Ερντογάν με τις εκλογές πάνω στα συντρίμμια – Άμεσα κάλπες ζητά η αντιπολίτευση

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία με αφορμή το θέμα των εκλογών και ενώ η χώρα μετρά τις πληγές της από τον φονικό σεισμό με τα χιλιάδες θύματα και την ολοκληρωτική καταστροφή μεγάλων περιοχών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να στρέψει τη λαϊκή οργή για τις εκατόμβες νεκρών προς τους εργολάβους για να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για την τραγωδία, την ώρα που εξαγγέλλει οικονομικές ενισχύσεις προς τα θύματα και μαζικές κατασκευές πολυκατοικιών στις 10 επαρχίες που χτύπησε ο σεισμός.

Ενώ

εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 100.000 εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια, φουντώνουν οι φήμες για αναβολή των εκλογών. Προς το παρόν ο Τούρκος πρόεδρος τηρεί σιγή ιχθύος για το ζήτημα παρά τις φήμες και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα.

Από την πλευρά της, πάντως, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητάει να μην υπάρξει καμία αλλαγή και οι εκλογές να πραγματοποιηθούν κανονικά στις 14 Μάϊου, όπως είχε αρχικά προσδιοριστεί, πριν ο σεισμός «γκρεμίσει» τη χώρα.

«Κατέστρεψες την οικονομία, καταστραφήκαμε από το σεισμό. Πάντα ήσουν ανίκανος. Όχι έναν χρόνο, ούτε μια ημέρα δε σου δίνουμε. Μη φοβηθείς τις εκλογές, οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», ανέφερε ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλινσντάρογλου.

Αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυνε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρόεδρος του «κόμματος του Μέλλοντος», και πρώην πρωθυπουργός.

Πάντως, η πρώτη επίσημη τοποθέτηση στελέχους του AKP, του Ομέρ Τσελίκ δεν ξεδιάλυνε τα πράγματα: «Αγωνιζόμαστε να φροντίσουμε τις πληγές μας. Αγωνιζόμαστε να σώσουμε τις ζωές μας. Θεωρούμε πολύ λάθος να μιλάμε για οτιδήποτε εκλογικό αυτή τη στιγμή. Σήμερα έχουμε μια ατζέντα. Να σώσουμε ζωές».

Πάντως, η οργή στην τουρκική κοινωνία ξεχειλίζει και η παρουσία πολιτικών πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωκοινοβούλιο: Ούγγρος Επίτροπος αποκάλεσε τους ευρωβουλευτές ηλίθιους – Τον «πρόδωσε» ξεχασμένο ανοιχτό μικρόφωνο

ΗΠΑ: Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο μακελάρης του Μπάφαλο – Επιχείρησαν να τον λιντσάρουν (Video)

Σεισμός στην Τουρκία: Συνεχίζονται οι ύμνοι των τουρκικών ΜΜΕ για την ΕΜΑΚ – «Δεν θα σας ξεχάσουμε»

Keywords
Τυχαία Θέματα