Τραγέλαφος στον ΣΥΡΙΖΑ: Σφάζονται τώρα και για τον… Σπίρτζη – Η κόντρα Γεροβασίλη με Παππά

Στα κόμματα οι συγκρούσεις και οι διασπάσεις γίνονται για σοβαρούς λόγους: ιδεολογικούς, πολιτικούς, ενίοτε και ιστορικούς.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την παγκόσμια πρωτιά να επιδίδεται σε εσωκομματικές κόντρες και να κινδυνεύει με διάλυση εξαιτίας των ιλαροτραγικών καταστάσεων και για πρόσωπα που σε κανονικό κόμμα δεν θα απασχολούσαν κανέναν.

Τελευταίο παράδειγμα είναι η διαμάχη για τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος ουσιαστικά είναι με δική του πρωτοβουλία εκτός κόμματος από τον Ιούλιο του 2023, στο μεσοδιάστημα

έχει ασχοληθεί αποκλειστικά με επιθέσεις στη σημερινή ηγεσία, έχει ταχθεί ουσιαστικά υπέρ της διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ και ενδιαφέρεται μόνο για μηχανορραφίες και πώς θα προετοιμάσει την επόμενη ημέρα της πολιτικής του διαδρομής.

Το θέμα του έχει πάει στην επιτροπή δεοντολογίας, η οποία συνεδριάζει ξανά σήμερα, αναμένοντας από τον πρώην υπουργό να εμφανιστεί επιτέλους ενώπιόν της, ανταποκρινόμενος έστω στην τρίτη πρόσκλησή της. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σπίρτζης δεν έχει (όπως δεν είχε και εξ αρχής) καμία διάθεση να παρουσιαστεί στην επιτροπή την οποία απαξιώνει με τη συμπεριφορά του, δηλώνοντας μάλιστα σε πολιτικά πηγαδάκια ότι διασκεδάζει μαζί της και πως είναι εκείνος που θέλει να εξηγήσεις από τα μέλη της – και όχι να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις!

Κι όμως, υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, που για λόγους εσωκομματικής σκοπιμότητας σε μία σύγκρουση άνευ όρων και ορίων, που βρέθηκε να υπερασπιστεί τον κ. Σπίρτζη, επικαλούμενη την… υπουργική ιδιότητά του στην κυβέρνηση Τσίπρα. Λες και στο μεταξύ αυτή η ιδιότητα (η υπουργική) εμπόδισε σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την κυρία Γεροβασίλη ο κ. Σπίρτζης υπήρξε…. «σπουδαίος υπουργός», λες και οι όποιες επιδόσεις του στην τότε κυβέρνηση (το λιγότερο αμφιλεγόμενες έως εξαιρετικά προβληματικές στην πραγματικότητα, που κόστισαν πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ) είναι αυτό που κρίνεται τώρα και όχι η συμπεριφορά του ως κομματικό στέλεχος, τόσο απέναντι στην ηγεσία (το λιγότερο), όσο και απέναντι στα συλλογικά όργανα (το πιο σημαντικό, όπως έχει δείξει η απαρέσκεια που επιδεικνύει απέναντί τους).

Μιλώντας στο Open το πρωί της Πέμπτης η κυρία Γεροβασίλη άσκησε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και στον πρόεδρο της ΚΟ Νίκο Παππά, λέγοντας πως «μου κάνει εντύπωση ότι μερικοί ξεχνάνε κάποιους από τους τόσο σπουδαίους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν μπορεί να ξεχαστεί η συνέχεια και η ιστορία»!

Η ιδέα και μόνο ότι ο κ. Σπίρτζης μπορεί να θεωρηθεί σοβαρό στοιχείο της «συνέχειας» και της «ιστορίας» του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί θυμηδία στους κόλπους της Αριστεράς και στην Κουμουνδούρου – ούτε ο ίδιος ο Σπίρτζης δεν θα σκεφτόταν να το πει αυτό.

Με αφορμή την υπόθεση Σπίρτζη και επειδή ο Πέτρος Παππάς είχε ταχθεί υπέρ της διαγραφής του, η κυρία Γεροβασίλη επιτέθηκε και εναντίον του βουλευτή Κιλκίς. Προκαλώντας την αντίδραση του κ. Παππά και οδηγώντας τη σύγκρουση για τα… μάτια του κ. Σπίρτζη στα άκρα, κάτι που δείχνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαλύεται με τον πιο… εκκωφαντικό, ου μην και γελοίο τρόπο.

Η ανάρτηση του Πέτρου Παππά σε απάντηση της δήλωσης που έκανε η Όλγα Γεροβασίλη:

«Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της σήμερα στο Open, καλύπτοντας τον Χρηστό Σπίρτζη, ο οποίος αποκάλεσε “Γκεμπελίστικες” τις πρακτικές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη, αναφέρθηκε σε δήλωση μου σχετικά με το ότι “σε κανένα σοβαρό κόμμα δεν θα γινόταν ανεκτοί τέτοιοι χαρακτηρισμοί” λέγοντας απαξιωτικά ότι δεν είναι βέβαιη κατά πόσο εγώ γνωρίζω από κόμματα.

Κυρία Γεροβασίλη, να σας ενημερώσω ότι κατ’ αρχήν είμαι πολύ περήφανος για το ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά υπήρξα σε όλη την ζωή μου μάχιμος ιατρός στην πρώτη γραμμή του Ε.Σ.Υ επί 17 χρόνια και κατά δεύτερον, εσείς που “γνωρίζετε από κόμματα”, μάλλον θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι όταν ανέχεστε και επικροτείτε ρητορικές περί “Γκέμπελς” όπως αυτή του Χρήστου Σπίρτζη, αυτές κάποια στιγμή μπορούν να στραφούν και κατά εσάς της ίδιας, της επόμενης ηγεσίας αλλά και κατά όλων στο κόμμα.

Μάλλον εσείς “που γνωρίζετε από κόμματα” έχετε αποκτήσει ανοχή για μια πολιτική ηθική και ρητορική, την οποία εγώ και μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων αποστρεφόμαστε».

Η επιτροπή δεοντολογίας

Η νέα και μέλλον τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας για το θέμα Σπίρτζη θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης (στις 5).

Η επιτροπή έχει καλέσει τον πρώην υπουργό και άλλοτε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθει επιτέλους και να απολογηθεί για τα όσα του καταμαρτυρούνται από 70 στελέχη του κόμματος εδώ και μήνες.

Η επανειλημμένη άρνηση του κ. Σπίρτζη να παρουσιαστεί έχει εξοργίσει τουλάχιστον τα μισά μέλη της επιτροπής, η οποία είχε εξ αρχής όλη την καλή διάθεση να τον ρίξει στα χαμηλά με μία μικρή «ποινή».

Στην προχθεσινή της συνεδρίαση απηύθυνε μία τελευταία προειδοποίηση προς τον κ. Σπίρτζη για σήμερα. Εάν δεν εμφανιστεί – που δεν θα εμφανιστεί κατά την προσφιλή τακτική του – τότε θα υπάρξει εισήγηση προς την κεντρική επιτροπή, πιθανότατα για διαγραφή του.

Σπίρτζης: Τιμή μου να με διαγράψουν

Από την πλευρά του, το πρόσωπο των ημερών, ο Χρήστος Σπίρτζης φάνηκε αμετακίνητος στις θέσεις του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ότι «αν διαγραφώ θα είναι τιμή μου, γιατί διατύπωσα τις απόψεις μου που δε θα σταματήσω να τις λέω» και προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν αμφισβητεί τον πρόεδρο, αλλά την τακτική του στις ευρωεκλογές, καθώς τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. «Δεν μπορεί η ΝΔ να έχει καταρρεύσει στο 28% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι στο 14,9», υπογράμμισε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης όταν βγήκε πρόεδρος έταζε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα ή έστω θα έχουμε μικρή διαφορά»

Ο Χ. Σπίρτζης είπε ότι το κόμμα δεν λειτουργούσε συλλογικά καθώς δεν συνεδρίαζαν τα όργανα ενώ στην ερώτηση εάν ο Σ. Κασσελάκης είναι ακατάλληλος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «έχει πολιτική ανεπάρκεια και αντί να κάνει προτάσεις έχει μια τάση, η επικοινωνία να σχετίζεται με το πρόσωπό του και με θέματα αλλότρια από την πολιτική».

Η τακτική αυτή ισχυρίστηκε, «εξυπηρετεί τον κ. Μητσοτάκη, όπως και ότι δημιουργεί συνέχεα θέματα εσωστρέφειας. Έχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος να καταγγέλλει με ανάρτηση για μαύρα χρήματα πρώην πρόεδρο; Ή να κάνει βίντεο και να καταγγέλλει ότι τα στελέχη του θα πάνε σε άλλο κόμμα με αρχηγό που θα ορίσει η διαπλοκή;» και συμπλήρωσε «ο μόνος που στηρίζει τη διαπλοκή με αυτά που κάνει είναι ο κ. Κασσελάκης».

«Ο μόνος που στηρίζει τον Μητσοτάκη είναι ο Κασσελάκης», τόνισε αναφέροντας παράλληλα ότι σε μικρό χρονικό διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει διαιρέσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχει πολιτική ομάδα που να τον πλαισιώνει για να αποφύγει μεγάλες γκάφες», είπε ενώ στο ερώτημα περί λύσης, ο Χ. Σπίρτζης είπε ότι όλα είναι ανοιχτά και πιθανά, καταλήγοντας ότι αν ο κ. Κασσελάκης αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ να φύγει μόνος του. Αναφορικά με το νέο όνομα, ο ίδιος όπως είπε το «θεωρεί σωστό αν παραμείνει ο Στ. Κασσελάκης γιατί δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ιστορία του».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Εκνευρισμός, κόντρες και αδιέξοδα στην Επιτροπή Καταστατικού – Οι διαφωνίες με το όνομα και η αργή διαδικασία

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει η Όλγα Γεροβασίλη, «πάμε στα μέλη να δώσουν τη λύση» (Video)

Στο μυαλό του Νίκου Δένδια: Γιατί ξεκίνησε, σταμάτησε και άρχισε πάλι η προεδρολογία – Η δήλωση Κικίλια και η σιωπή του υπουργού Άμυνας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραγέλαφος, ΣΥΡΙΖΑ, Σφάζονται, … Σπίρτζη –, Γεροβασίλη, Παππά,tragelafos, syriza, sfazontai, … spirtzi –, gerovasili, pappa