Τσαμάζ (ΟΤΕ): Δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης των επενδύσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Τα δίκτυα των τηλεπικοινωνιών της χώρας μας άντεξαν και ανταποκρίνονται με επιτυχία στη μεγάλη αύξηση λόγω των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια σημερινής διαδικτυακής συνέντευξης.

Ειδικότερα, για τα δίκτυα του ΟΤΕ τόνισε πως αντέχουν και ανταποκρίνονται με απόλυτη επιτυχία στην αυξημένη κίνηση εξαιτίας των μεγάλων επενδύσεων στις υποδομές, στις

επεκτάσεις δικτύου, που έγιναν άμεσα, και όταν χρειάστηκε από το προσωπικό του οργανισμού, καθώς και τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες Artificial Intelligence & Machine Learning που έχουν υλοποιήσει οι άνθρωποι του Ομίλου για την παρακολούθηση και υποστήριξη του δικτύου.

Υποστήριξε πως οι επενδύσεις όσο και το σχέδιο μετασχηματισμού του ΟΤΕ θα συνεχιστούν κανονικά, και δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης των επενδύσεων, αν και τα περιοριστικά μέτρα οδηγούν σε μικρές μεταβολές σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εργασιών.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είπε πως η όποια μείωση εσόδων προκληθεί, όχι όμως τόσο σημαντική, θα αντισταθμιστεί «με μείωση εξόδων σε όλους τους τομείς εκτός από τους ανθρώπους μας». «Προφανώς, επιπτώσεις υπάρχουν για όλες τις επιχειρήσεις και για τη χώρα στο σύνολό της. Το βλέπουμε και στον ΟΤΕ. Παρά τις οικονομικές πιέσεις, οι βασικοί μας μέτοχοι στηρίζουν την επιλογή μας να βάλουμε πάνω απ' όλα τις ανάγκες των ανθρώπων και της κοινωνίας αυτή τη δύσκολη στιγμή, με όποιο κόστος. Και αυτό κάνουμε», ανέφερε.

Στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εθνική προσπάθεια για να βγούμε με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες από αυτή την κρίση», είπε ο κ. Τσαμάζ.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ παρουσίασε τη συμβολή του Ομίλου στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, σημειώνοντας πως η συνολική συμβολή μέχρι στιγμής είναι 7,5 εκατ. ευρώ στην υγεία, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και στη στήριξη των συνδρομητών, ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ΟTΕ για τη στήριξη της Πολιτείας όλη αυτή την περίοδο περιλαμβάνονται το έργο τηλεργασίας για 10.000 δημοσίους υπαλλήλους, η άυλη συνταγογράφηση, η εφαρμογή για τηλεδιάσκεψη, ο τηλεφωνικός αριθμός 10306 για ψυχολογική υποστήριξη, το 1520 της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ.λπ. «Πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν σε χρόνο- ρεκόρ» Μάλιστα είπε πως το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και η κυβέρνηση κινήθηκαν εντυπωσιακά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. «Η κρίση έδωσε την ευκαιρία να βγουν πολλές υπηρεσίες πολύ γρήγορα και θα γίνουν και άλλα απαραίτητα για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί «ξεκάθαρη προτεραιότητα για τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και για τον πρωθυπουργό».

Σε ό,τι αφορά την κίνηση όλο αυτό το διάστημα των περιοριστικών μέτρων, έκανε λόγο για εντυπωσιακά στοιχεία.

Στη σταθερή: Μετά το lockdown η ημερήσια κίνηση data αυξήθηκε περίπου 50%, σε σχέση με προηγούμενους μήνες. Η κίνηση παραμένει σήμερα σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα, πάνω από 10 Petabyte ανά ημέρα. Η μεγαλύτερη αύξηση κίνησης δεδομένων παρατηρήθηκε στις υπηρεσίες διασκέδασης, κυρίως Video Streaming και Social Media. Η κίνηση Τηλε-εργασίας και Τηλε-εκπαίδευσης αυξήθηκε εκθετικά σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αλλά συνεχίζει να αποτελεί μικρό ποσοστό της συνολικής κίνησης. Η κίνηση φωνής επίσης αυξήθηκε, κατά περίπου 45%.

Όπως τονίστηκε, δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής να γίνει καμία διαχείριση κίνησης (μείωση ταχυτήτων ή ποιότητας video) γιατί το δίκτυο έχει την απαραίτητη χωρητικότητα σε όλα τα επίπεδα.

Στην κινητή, αντίστοιχα, η κίνηση δεδομένων αυξήθηκε περίπου 90% σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, στα 800 Terabyte την ημέρα, και λόγω της προσφοράς 15 δωρεάν GB. Η ημερήσια κίνηση φωνής παρουσίασε αύξηση περίπου 10%. Πιο δημοφιλείς αναδείχθηκαν οι εφαρμογές video streaming, με αύξηση έως και 100%.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρώτον ο κόσμος μένει σπίτι και δεύτερον ότι δίνει προτεραιότητα στην ψυχαγωγία. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον διπλασιασμό της τηλεθέασης της COSMOTE TV», σημείωσε σχετικά ο κ. Τσαμάζ.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή Mobile App ανέφερε πως υπάρχει αύξηση τον τελευταίο μήνα, με τους συνολικούς πελάτες να φτάνουν τα 3,2 εκατομμύρια. Για τις πληρωμές λογαριασμών, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε πως τις πρώτες μέρες της καραντίνας υπήρχαν καθυστερήσεις αλλά πλέον η κατάσταση ομαλοποιείται.

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους λέγοντας πως «είναι το μεγαλύτερο μας κεφάλαιο». «Η προστασία τους, είναι πρωταρχική μας ευθύνη» προσέθεσε και ανέφερε πως από την αρχή της κρίσης δόθηκε έμφαση στην εφαρμογή τηλεργασίας για 13.000 ανθρώπους ή το 80% των εργαζομένων για τον Όμιλο, αλλά και στα αυστηρά μέτρα προστασίας για όσους, λόγω του αντικειμένου τους, εργάζονται μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού τους. «Μέχρι σήμερα Ομιλος έχει προμηθευτεί πάνω από 8 τόνους απολυμαντικών, έχει διπλασιάσει τις διατακτικές σίτισης που δίνει στους εργαζόμενους και θα δώσει κανονικά το δώρο Πάσχα».

ΤσαμάζΟΤΕcosmoteHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα