Τσελέντης: Ο σεισμός ήταν 6,4 Ρίχτερ – Είναι νωρίς να πούμε ότι ήταν το κυρίως γεγονός

ΕΛΛAΔΑ

Σχετικά με τον σημερινό σεισμό στη Λευκάδα, ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook πως μετά τους νέους υπολογισμούς η σεισμική δόνηση ήταν της τάξης των 6,4 Ρίχτερ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη, μέχρι τώρα, φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου, αν και είναι νωρίς να πούμε ότι είναι ο κύριος σεισμός,

ενώ περιμένει μερικούς ακόμα ισχυρούς μετασεισμούς για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσελέντης έγραψε στο Facebook:

«Το φαινόμενο φαίνεται να εξελίσσεται φυσιολογικά αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε ότι ήταν το κυρίως γεγονός. Περιμένω ακόμα μερικούς ισχυρούς μετασεισμούς για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμού. Όλο το ΒΒΑ τμήμα του ρήγματος έχει ενεργοποιηθεί. Ο σεισμός προκάλεσε μικρό τσουνάμι 20cm στην Ν. Ιταλία στη περιοχή Crotone. Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει η δυνατότητα να προκαλέσει ισχυρά τσουναμι. Ελπίζω αυτή τη φορά η πολιτεία να βρεθεί δίπλα στους πολίτες και να μη προβεί σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ενώ παράλληλα οι γνωστοί περιφερόμενοι μετά από κάθε σεισμό "ειδικοί" να βλέπουν πεδία οικονομικής εκμετάλλευσης όπως στη περίπτωση των σεισμών της Κεφαλλονιάς..... Το μέγεθος του σεισμού μετά τους τελευταίους υπολογισμούς ανέρχεται στα 6.4R».

Στη συνέχεια, ο γνωστός σεισμολόγος επέστρεψε με νέα του ανάρτηση όπου κάνει λόγο για ισχυρούς μετασεισμούς της τάξης των 5 Ρίχτερ που ενδέχεται να σημειωθούν στην περιοχή αλλά και αμέλειες από την πλευρά της πολιτείας.

Ο κύριος Τσελέντης συνιστά στους κατοίκους ψυχραιμία, να αποφεύγουν κτήρια που φαίνονται επικίνδυνα και να τηρήσουν όλους τους κανόνες ασφαλείας που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις

σεισμόςΛευκάδαΆκης ΤσελέντηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα