Τσίπρας: Στον αέρα το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω ΕΕ - «Έδειξε» σε διακαναλική

Πολιτική

 

Ως «υπαρκτό» ζήτημα χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες το ότι το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών την 1η Ιουλίου βρίσκεται στον αέρα. Είναι ένα «υπαρκτό θέμα στο βαθμό που δε θα μπορώ να είμαι εγκαίρως στην Αθήνα την μέρα που έχει οριστεί αυτή η τηλεοπτική αντιπαράθεση», καθότι δε μπορούμε να ξέρουμε πότε και

τι ώρα θα τελειώσει (σσ. η Σύνοδος) για να βγει λευκός καπνός για την επόμενη ηγεσία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε.

Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αναζητηθεί άλλη ημερομηνία για το συγκεκριμένο ντιμπέιτ.

Αστειεύτηκε πάντως ότι έτσι όπως την ετοιμάζουν αυτή την αντιπαράθεση θα πρόκειται για παράλληλους μονολόγους, οπότε «μπορεί να βγω με skype από τις Βρυξέλλες». Βέβαια το μήνυμα που ήθελε να στείλει για μια ακόμη φορά ήταν ότι το ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σύγκριση με το ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών που ζητά επίμονα η Κουμουνδούρου προκειμένου να υπάρξει σαφής προγραμματική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας.

Άλλωστε, στην ίδια συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι δε θα πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών:

Άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «ο καθένας παίρνει την ευθύνη των επιλογών του και κρίνεται από τους πολίτες», καθώς και πως «υποτιμά και τον εαυτό του και τους Έλληνες πολίτες αρνούμενος τον προγραμματικό διάλογο».Ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη όπου θα καλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τα κανάλια να τον «ανακρίνουν». Θα καλέσει δηλαδή, είπε, σε μια «απευθείας τηλεοπτική αναμέτρηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς μονολόγους, αλλά ανοικτό και ουσιαστικό διάλογο, όχι στημένο, δηλαδή, για να μπορέσει ο λαός να βγάλει συμπεράσματα».ντιμπέιτΤσίπραςΣύνοδος ΚορυφήςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα