Τσίπρας: «Το καθεστώς Μητσοτάκη κεντρικό θέμα στην ΕΕ για την διάβρωση του Κράτους Δικαίου»

Δηλώσεις έκανε προσερχόμενος στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Κόμματος των Ευρωσοσιαλιστών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, και στη χειραγώγηση των ΜΜΕ

από το «καθεστώς Μητσοτάκη», όπως το ανέφερε. Επίσης ζήτησε να έχει η ΕΕ πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό λόγο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις δοκιμαζόμενες Τουρκία και Συρία.

Αναλυτικά η δήλωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

«Τούτη την ώρα η σκέψη μας είναι στην ανθρωπιστική τραγωδία στην Τουρκία και στη  Συρία. Η Ευρωπαική Ένωση πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Δεν είναι ώρα να έχουμε στο μυαλό μας τις κυρώσεις στην Συρία που δεν επιτρέπουν να σταλεί η βοήθεια εκεί. Πρέπει να πρωταγωνιστήσει η ΕΕ σε μια προσπάθεια ανθρωπιάς και βοήθειας, αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Στα δικά μας τώρα, η Ελλάδα δυστυχώς αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το καθεστώς Μητσοτάκη  αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης. Την άλλη βδομάδα το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ολομέλειά του θα συζητήσει τη διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα από τις παρακολουθήσεις και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ. Είναι προφανές, ότι αυτοί που υποκριτικά μας λέγαν ότι θέλουν να μείνουμε στην ΕΕ, μας έχουν απομακρύνει από την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σε ότι αφορά τα θέματα της οικονομίας που θα συζητήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολύ κρίσιμη συζήτηση, είναι αυτή που αφορά την ενίσχυση της ευρωπαική βιομηχανίας. Η ενίσχυση αυτή, όμως, πρέπει να γίνει αναλογικά από όλα τα κράτη μέλη και όχι από αυτούς που έχουν δυνατότητα. Αλλιώς δεν θα έχουμε σε λίγο Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά μια Γαλλογερμανική Ένωση με πολλούς δορυφόρους.

Απαιτείται περισσότερη αλληλεγγύη. Απαιτείται οι κρατικές ενισχύσεις να δοθούν με την μορφή εγγυήσεων για να μην εγγραφούν στο χρέος . Τα κονδύλια να τα διαχειριστεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και απαιτείται βεβαίως ριζική  αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Περισσότερη αλληλεγγύη χρειάζεται και στο μεταναστευτικό, με ένα δίκαιο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ασύλου και Μετανάστευσης για να μην παίρνουν όλο το βάρος οι χώρες πρώτης υποδοχής. Είναι ένα κοινό πρόβλημα, να το διαχειριστούμε όλοι μαζί».

Διαβάστε επίσης

Δήμητρα Λιάνη: Ανακοινώνει σήμερα την ίδρυση κόμματος – «Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα» το όνομά του

Οι δύο ψηφοφορίες που πυροδότησαν σενάρια για τις σχέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι συνταγματολόγοι για τη ρύθμιση Κασιδιάρη

ΣΥΡΙΖΑ για Politico: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης για τις επαφές του με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας

Keywords
Τυχαία Θέματα