Βαρουφάκης: Η εντολή είναι για διαπραγμάτευση και κλείσιμο συμφωνίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν είμαστε δογματικοί στις ιδιωτικοποιήσεις, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, από το βήμα του ΕΒΕΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισημαίνοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται για τον τρόπο που έκανε τις ιδιωτικοποιήσεις.

Το ΤΑΙΠΕΔ ήταν απαράδεκτα διαρθρωμένο και ιδιωτικοποιήσεις έγιναν με τη μορφή ξεπουλήματος χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι μερικές μάλιστα κατέπεσαν (από αποφάσεις ΣτΕ κλπ).

Θα

σεβαστούμε τις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει, επανέλαβε ο υπουργός, επισημαίνοντας ξανά ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αλλάζουν οι όροι προς το καλύτερο του Δημοσίου αλλά και των επενδυτών.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη κατάληξή τους ο κ.Βαρουφάκης, επισήμανε ότι η εντολή της κυβέρνησης από τον λαό είναι για διαπραγμάτευση και κλείσιμο συμφωνίας. Επανέλαβε όμως την πάγια θέση του ότι εάν κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ρήξη, δεν διαπραγματεύεται.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι είναι πολέμιος ενός Plan B, διότι μια έξοδος από μια νομισματική ένωση είναι ένα πισωγύρισμα σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στο γκρεμό. Επισήμανε επίσης , ότι δεν θα υπογράψει μια συμφωνία που θα προβλέπει μειώσεις επικουρικών κατά 80%, αυξήσεις ΦΠΑ, που θα οδηγεί στο πουθενά. «Δεν θα το κάνω. Ο εταίροι μας πρέπει να το σεβαστούν αυτό. Διαπραγματευόμαστε την έξοδο της χώρας μας από την σκοτοδίνη», επισήμανε.

Ερωτηθείς για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών, είπε ότι τέτοιες προτάσεις έρχονται από την άλλη πλευρά , διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων, αργότερα σε δημοσιογράφους, ότι δεν μπορεί από την μια να δίνουμε κίνητρα για την χρήση του πλαστικού χρήματος και από την άλλη να φορολογούνται τραπεζικές συναλλαγές.

ΒαρουφάκηςΕΒΕΑιδιωτικοποιήσειςδιαπραγμάτευσηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα