Βασίλης Οικονόμου: Aπό τον Μάιο του 2025 τέλος τα πορτοκαλί ΚΤΕΛ στην Αττική – Aστική συγκοινωνία σε όλο τον νομό

Μεγάλες αλλαγές στον συγκοινωνιακό χάρτη του νομου΄Αττικής προανήγγειλε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 ο υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου.

Η πιο σημαντικη αλλαγή είναι ότι από τον Μάιο δεν θα υπάρχουν πια υπεραστικά λεωφόρεια – τα γνωστά πορτοκαλί λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αττικής καταργούνται.

Οπως ανέφερε ο υφυπουργός «ο σχεδιασμός είναι ο συγκοινωνιακός χάρτης να

αφορά αστική συγκοινωνία για όλη την Αττική.

Στην Αττική δεν θα έχουμε πλέον υπεραστικά.

Αλίκη Βουγιουκλάκη του 1950 «πάμε στο εξωτικό Καπανδρίτι ή Λαύριο» δεν θα έχουμε.

Την περασμένη εβδομάδα εντάξαμε στην αστική συγκοινωνία με μπλέ λεωφορεία τον ιστορικό δήμο του Μαραθώνα.

Επίσημα από 6 δρομολόγια, τα κάναμε 13 και θα τα κάνουμε και περισσότερα άρα Νέα Μάκρη – Μαραθώνας – Γραμματικό – Βαρνάβας θα έχουν πλέον αστική συγκοινωνία.

Πρόκειται για επικαιροποίηση του συγκοινωνιακού χάρτη από το 2004.

Έχουμε πολλά καινούργια μέσα τα οποία χρησιμοποιούμε έχουμε το μετρό, τον προαστιακό, το τραμ, έχουμε τον ηλεκτρικό και φυσικά τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία τα οποία πρέπει να προσαρμοστούν, να συνδυαστούν και να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα αποτελεσματικό συγκοινωνιακό δίκτυο ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

Ανανεώνεται ο στόλος

«Έχουμε έναν από τους γηραιότερους στόλους στην Ευρώπη, έχουν μέσο όρο 23 χρόνια ενώ υπάρχουν λεωφορεία 27-28 χρόνων» αναφέρει ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε:

«Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 250 καινούργια λεωφορεία, 140 ηλεκτρικά και 110 αντιρρυπαντικά, αυτά αντικατέστησαν παλαιά λεωφορεία.

Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα γιατί έχουμε πει ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2025 θα είναι 950, έχουμε άλλα 700 λεωφορεία να τα ρίξουμε τους επόμενους μήνες. Θα βλέπετε συνέχεια καινούργια λεωφορεία να κυκλοφορούν».

Ο ίδιος ανέφερε ότι γίνονται προσλήψεις για οδηγούς.

«Έχουμε μια ανοιχτή προκήρυξη 200 θέσεων οδηγών. Συνέχεια κάνουμε προκηρύξεις οδηγών, είχαμε πολλά χρόνια να κάνουμε, είχαμε μείνει πάρα πολύ πίσω.

Είχαν αγοραστεί 400 λεωφορεία χωρίς ράμπες αναπήρων, δεν είχαν προβλέψει για τους ανάπηρους οι κύριοι φωστήρες που αγοράζουν λεωφορεία.

Υπάρχουν επίσης και 200 τρόλεϊ χωρίς ράμπες που τώρα θα τις βάλουμε τις ράμπες για τους αναπήρους.

Έχουμε πάρει ήδη 250 λεωφορεία μέχρι το καλοκαίρι του ‘25 άλλα 700 και θα πάρουμε και άλλα 700 λεωφορεία και τρόλεϊ που έχουμε βάλει στο σχεδιασμό, σύνολο 1.650.

Αυτά τα 1.650 κοστίζουν 2 δισ.

Τα επιπλέον 700 οχήματα έχουμε κάνει προγραμματισμό για το πώς θα τα πάρουμε. Έχουμε χρηματοδοτικούς προορισμούς που μπορούμε να απευθυνθούμε για να πούμε ότι μπορούμε να τα πάρουμε» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης

Χανιά: 67 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε μία μόλις ημέρα – Οφείλονται σε ιό (Video)

Αίγλη Ζαππείου: Ανοίγει ξανά μετά από 4 χρόνια – Ιστορία 120 ετών

Εριέττα Κούρκουλου: Συγκλονίζει το μήνυμά της μετά την αποβολή – Ο υπέρηχος του μωρού και η οδύνη του χαμού

Keywords
Τυχαία Θέματα