Βίντεο – ντοκουμέντο μέσα από την τουρκική πυραυλάκατο την ώρα που προσέγγιζε τα Ίμια

ΚΟΣΜΟΣ

Η Αγκυρα επιμένει στην προκλητική της στάση στο Αιγαίο. Μετά την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων και τη «βόλτα» στα Ιμια, δίνεται στη δημοσιότητα εκτός από τις φωτογραφίες και ένα βίντεο τραβηγμένο μέσα στην τουρκική πυραυλάκατο

Στην πυραυλάκατο που πλησίασε τα Ιμια επέβαινε ο αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων,

Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας.

Στο βίντεο μέσα από το πολεμικό πλοίο φαίνεται αρχικά ο Τούρκος Αρχηγός να επιθεωρεί από τη γέφυρα του τουρκικού πολεμικού σκάφους την προσέγγισή στα Ίμια. Ο φακός της κάμερας εστίασε και στα συνοδευτικά σκάφη, στα οποία επέβαιναν μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με τους Τούρκους αξιωματικούς να παρακολουθούν τις κινήσεις τους.

Military chief Akar pays surprise visit to Kardak islets amid tense relations with Greecehttps://t.co/P4x1GJtwGV pic.twitter.com/pkSNVMVyb2

— DAILY SABAH (@DailySabah) January 29, 2017

Το πρωί της Κυριακής μία τουρκική πυραυλάκτος, συνοδευόμενη από δύο σκάφη κλειστού τύπου με άντρες των ειδικών δυνάμεων, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Ιμίων.

Το περιστατικό έλαβε χώρα 21 χρόνια μετά την κρίση στα Ιμια, το 1996, που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε πολεμική εμπλοκή Ελλάδα και Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία θέλησε με τον τρόπο αυτό να δηλώσει «παρών» στην περιοχή, την οποία θεωρεί διαφιλονικούμενη, με έναν τρόπο πάντως που παραπέμπει σε «θεατρική παράσταση», με όλους τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παρόντα, για τις απαραίτητες... φωτογραφίες.

ΤουρκίαΊμιαΧουλουσί Ακάρτουρκική πυραυλάκατοςΑιγαίοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα