Στο έλεος της Όμικρον η Βρετανία – 12.133 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε περισσότερα από 12.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της υψηλά μεταδιδόμενης μετάλλαξης του κορωνοϊού Όμικρον, σύμφωνα με τον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές.

Η Αρχή Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε στο Twitter ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 12.133 κρούσματα της Όμικρον με τα οποία

ο συνολικός επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων ανήλθε σε 37.101.

«Περισσότερα περιοριστικά μέτρα αν αυτό χρειαστεί»

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον δεν είναι πολιτικά ανίσχυρος για να επιβάλλει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα αν αυτό χρειαστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ.

Ο Τζόνσον αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση στην μέχρι σήμερα πρωθυπουργική του θητεία, έπειτα από μια σειρά σκανδάλων και λαθών.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα περισσότεροι από 100 βουλευτές του συντηρητικού κόμματός του καταψήφισαν τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ερωτηθείς από την τηλεόραση του BBC αν ο Τζόνσον είναι πολύ ανίσχυρος για να επιβάλλει περισσότερους περιορισμούς ο Τζάβιντ απάντησε: «Όχι, δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό…αν η κυβέρνηση θεωρήσει ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα φυσικά και θα το θέσουμε ενώπιον του κοινοβουλίου και θα είναι αυτό που θα αποφασίσει».

Διαβάστε επίσης:

Απογραφή 2021: Αυτή είναι η διαδικασία για τις κατ΄οίκον συνεντεύξεις

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 39χρονο που απειλούσε να σκοτώσει τη γυναίκα του μπροστά στο παιδί τους (Video)

Περιστέρι – κορωνοϊός: Έκαναν «φτερά» 5 δόσεις του εμβολίου της Moderna (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα