Βυζαντινό Μουσείο: Διακομματική η συγκέντρωση ενάντια στην παραχώρησή του για τα νταούλια των Γλύξμπουργκ

Διακομματικό χαρακτήρα πήρε το κάλεσμα της πρωτοβουλίας «Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια Μουσεία #standwithgreekstatemuseums» για συγκέντρωση στο Βυζαντινό Μουσείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραχώρηση του χώρου για τη διοργάνωση dinner -party για τον γάμο της κόρης του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Θεοδώρας.

Παρούσες οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, του ΚΚΕ Σεμίνα Διγενή και της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου, όπως και

ο Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν βασιλικές οικογένειες», γράφει ένα από τα πλακάτ, στο οποίο αναφέρεται: «Τα μουσεία δεν είναι χώροι γαμήλιων δεξιώσεων». Ένα άλλο πλακάτ αναφέρει: «Βασίλισσα είναι μόνο μία, η ΑΕΚ», ενώ ένα άλλο πλακάτ γράφει: «Απίστευτο ότι 50 χρόνια μετά διαδηλώνω πάλι για αυτά που διαδήλωναν οι γονείς μου 50 χρόνια πριν».

Στην πρωτοβουλία «Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια Μουσεία #standwithgreekstatemuseums» αναφέρεται ότι 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα και 50 χρόνια από το δημοψήφισμα που έκρινε οριστικά έκπτωτη τη μοναρχία στην Ελλάδα «η παραχώρηση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (ΒΧΜ) στην οικογένεια Γλύξμπουργκ για την τέλεση “βασιλικής” γαμήλιας δεξίωσης της κόρης του έκπτωτου μονάρχη είναι μια πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα όλων των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης από ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δικαίωμα του κάθε πολίτη η ασφάλεια στα αστυνομικά τμήματα – Δεν έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις

Ερντογάν για ελληνοτουρκικά: Δώσαμε βάρος στο ΑιγαίοΝέα συνάντηση με Μητσοτάκη στις αρχές του έτους

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ρόλο θεατή η κυβέρνηση για τα περιστατικά βίας ανηλίκων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βυζαντινό, Ακρίτα Αναγνωστοπούλου, Διγενή,vyzantino, akrita anagnostopoulou, digeni