Ξηλώνει την κυβέρνησή του ο Ζελένσκι ενώ η Ρωσία χτυπά την πόλη Λβιβ, κοντά στα σύνορα με Πολωνία – Σε κρίσιμο σημείο η πολεμική σύγκρουση

Σε διαδοχικές καρατομήσεις των υπουργών του προβαίνει τις τελευταίες ώρες ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με αποκορύφωμα την απομάκρυνση του υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα, ο οποίος βρίσκεται στο κρίσιμο υπουργείο από την αρχή του πολέμου με τη Ρωσία.

Χθες, Τρίτη (3/9) πέντε υπουργοί της κυβέρνησης της Ουκρανίας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ενώ αποπέμφθηκαν και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Πλέον

σχεδόν το ένα τρίτο των υπουργικών θώκων παραμένει κενό ενώ την παραίτησή του υπεβαλε και ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Ολεξάντρ Καμίσιν, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον τομέα παραγωγής όπλων.

Russians using their fastest, most accurate missiles to target the residential, historical center of Lviv.

Just massacres now, while Ukraine continues to abide by "allies" demands that Russia's launchers are protected. pic.twitter.com/M3BT2q41kP

— Jay in Kyiv (@JayinKyiv) September 4, 2024

Οι αλλαγές έρχονται σε ένα κρίσιμο σημείο του πολέμου με τις ρωσικές δυνάμεις να προελαύνουν στο ανατολικό μέτωπο. Ο Ζελένσκι πρόκειται να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό τον μήνα όπου αναμένεται να περιγράψει το «σχέδιο νίκης» του στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους ο Ζελένσκι, η Ουκρανία χρειάζεται «νέα ενέργεια», καθώς προετοιμάζει τον μεγαλύτερο κυβερνητικό ανασχηματισμό από την έναρξη του πολέμου.

«Χρειαζόμαστε νέα ενέργεια σήμερα, και αυτά τα βήματα σχετίζονται μόνο με την ενίσχυση του κράτους μας προς διαφορετικές κατευθύνσεις», είπε στα ΜΜΕ.

russians killed 7 people in Lviv. Three of them are children.

Missiles with American chips kill Ukrainian children, while Ukraine is forbidden to respond with American missiles. pic.twitter.com/9ym0xXPJHT

— Serhii Sternenko ✙ (@sternenko) September 4, 2024

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ζελένσκι απέλυσε τον υπουργό Άμυνας του εν μέσω μιας σειράς σκανδάλων διαφθοράς και πιο πρόσφατα αντικατέστησε τον ανώτατο διοικητή του στρατού μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες στο πεδίο της μάχης.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία βομβαρδίζει την Ουκρανία σε σχεδόν καθημερινές επιθέσεις με drone και πυραύλους παρά την εισβολή της Ουκρανίας στη ρωσική συνοριακή περιοχή του Κουρσκ.

Μονάδες αεράμυνας αντιμετώπισαν επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην πρωτεύουσα, Κίεβο, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Explosions were reported early today in Ukraine's Kiev, Lviv, Zhytomyr, Rivne, Odessa, Vinnitsa, Kirovohrad, Kryvyi Rih, Kharkiv and Kremenchuk regions following Russia's intense attacks.

Kinzhal, Kalibr and Shahed UAVs are flying to their targets.

The broadcast went out… pic.twitter.com/voU6Rcw6vf

— Intelligence FRONT (@intelligencefnt) August 26, 2024Χτύπημα στη Λβιβ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Λβιβ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σε επιθέσεις με drone και πυραύλους στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε την Τετάρτη ότι τρία παιδιά ήταν μεταξύ των νεκρών.

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 271 τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν η Ρωσία έπληξε στρατιωτικό ινστιτούτο και κοντινό νοσοκομείο στην κεντρική πόλη Πολτάβα με δύο βαλλιστικούς πυραύλους.

Ταυτόχρονα, η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις της κατέλαβαν το χωριό Karlivka στην ανατολική Ουκρανία, περίπου 30 χιλιόμετρα από τον βασικό κόμβο υλικοτεχνικής υποστήριξης του Pokrovsk που κρατούν οι δυνάμεις του Κιέβου.

«Μονάδες της ομάδας στρατευμάτων του Κέντρου απελευθέρωσαν πλήρως το χωριό Καρλόβκα», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας, χρησιμοποιώντας το ρωσικό όνομα για το χωριό.

Η Ουκρανία δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τον ισχυρισμό της Μόσχας.

Το Κρεμλίνο προειδοποιεί

Το Κρεμλίνο απείλησε με «εξαιρετικά οδυνηρή» απάντηση σε χτυπήματα με όπλα μεγάλου βεληνεκούς στη Ρωσία, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε τη Δύση και την Ουκρανία την Τετάρτη ότι η Μόσχα θα δώσει μια άμεση και εξαιρετικά οδυνηρή απάντηση σε περίπτωση μακράς εμβέλειας επιδρομών σε ρωσικό έδαφος από την Ουκρανία.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι η απάντηση θα είναι «εξαιρετικά οδυνηρή».

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ερωτηθείς για τις πιθανές παραδόσεις αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αστειεύονται με τις «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας.

Ο Λαβρόφ είπε ότι η Ουάσιγκτον χάνει την αίσθηση «της αμοιβαίας ανάσχεσης» με τη Ρωσία και αυτό είναι επικίνδυνο.

Διαβάστε επίσης:

Η Ουγγαρία μιλά για «πολιτική υστερία» της ΕΕ, λόγω της απόφασής της για έκδοση βίζας σε Ρώσους πολίτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χτυπήσαμε στρατιώτες και ξένους εκπαιδευτές, λέει η Μόσχα για την επίθεση στην Πολτάβα

ΗΠΑ: Λιοντάρι επιτέθηκε σε 5χρονο αγόρι – Έκαναν ευθανασία στο ζώο (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξηλώνει, Ζελένσκι, Ρωσία, Λβιβ, Πολωνία –,xilonei, zelenski, rosia, lviv, polonia –