Υπ. Οικονομίας: Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος οι παρατάσεις στον Αναπτυξιακό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε διευκρινήσεις προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με αφορμή τις δηλώσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη και Χρίστου Δήμα, σχετικά με την παράταση των προθεσμιών υποβολής επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016.

«Είναι φανερό ότι για μια ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθειά της να ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση, ελλείψει ουσιαστικών αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων, την

κατηγορεί για την νέα παράταση των προθεσμιών υποβολής του Αναπτυξιακού Νόμου.

Η Μπακογιάννη και ο Δήμας, επικαλούμενοι μάλιστα επίσημα στοιχεία μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, 20 περίπου ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία, φτάνουν στο συμπέρασμα ότι ο Αναπτυξιακός Νόμος δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον» αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα τονίζει πως «Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2017, στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) βρίσκονται στο πρώτο στάδιο υποβολής συνολικά περισσότερες από 1.400 επενδυτικές προτάσεις και έχουν υποβληθεί συνολικά 391 επενδυτικά σχέδια.

Συγκεκριμένα από τα 391 σχέδια που έχουν υποβληθεί, τα 246 αφορούν στο καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα», τα 96 στο καθεστώς «Νέες Ανεξάρτητες Μ.Μ.Ε.» και τα 48 στο καθεστώς «Μηχανολογικός εξοπλισμός».

Ακριβώς λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος του επενδυτικού κοινού και κατόπιν πολλών σχετικών αιτημάτων (μεμονωμένων επενδυτών αλλά και συνδέσμων και Επιμελητηρίων) δόθηκε εκ νέου παράταση των προθεσμιών υποβολής. Επισημαίνεται ότι για τα καθεστώτα «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους» οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τον Απρίλιο. Σημειώνεται ότι τα 391 επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν μέχρι σήμερα αποτελούν ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα, καθώς αφορούν μόνο στα 4 από τα 8 καθεστώτα του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου και στον ένα από τους δύο κύκλους που θα προκηρύσσονται κάθε χρόνο, για όλη τη διάρκεια του νόμου, για κάθε καθεστώς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο 3908/2011 ο αριθμός των υπαγωγών στην τετραετία ‎2011-2015 ήταν συνολικά 1.270». Κλείνοντας τονίζοντας «Με βάση τα παραπάνω λοιπόν γεννιέται εύλογα το ερώτημα για ποιο λόγο η Νέα Δημοκρατία εγκαλεί την Κυβέρνηση. Μήπως επειδή δίνει την ευκαιρία σε περισσότερες επιχειρήσεις να υποβάλουν αιτήσεις υπαγωγής αποκλειστικά μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που διασφαλίζει τη διαφάνεια των διαδικασιών; Δυστυχώς όμως για την Μπακογιάννη και τον κ. Δήμα, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων να προλάβουν να υποβάλουν σχέδια ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο αυτής της Κυβέρνησης».

υπουργείο Οικονομίαςαναπτυξιακός νόμοςδιευκρινήσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα