Υποβρύχιο Titan: Ένας χρόνος μετά την καταστροφή – Μυστήριο παραμένει για τις τελευταίες δραματικές στιγμές των επιβατών

Ένα παγκόσμιο θρίλερ είχε ξεκινήσει να εξελίσσεται πέρσι σαν σήμερα. Μία ξέφρενη επιχείρηση αναζήτησης που ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου προκειμένου να εντοπιστούν και διασωθούν οι πέντε ταξιδιώτες στον Ατλαντικό Ωκεανό, που ηθελαν να καταδυθούν στον ναυάγιο του Τιτανικού με το υποβρύχιο OceanGate.

Τέσσερις ημέρες αργότερα η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι το υποβρύχιο OceanGate είχε εκραγεί λίγο μετά την έναρξη της κάθοδου του.

Έχασε την επαφή με το ερευνητικό πλοίο MV Polar Prince, μία ώρα και 45 λεπτά

μετά την κατάδυση.

Δυστυχώς, ο CEO Stockton Rush, ο βρετανός δισεκατομμυριούχος Hamish Harding, ο Γάλλος εξερευνητής Paul Henry Nargeolet, ο Πακιστανός επιχειρηματίας Shahzada Dawood και ο 19χρονος γιος του, Suleman, επιβεβαιώθηκαν όλοι νεκροί.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του υποβρυχίου, ανασύρθηκαν συντρίμμια από τον ωκεανό και αναφέρθηκε ότι μεταξύ των ευρημάτων που ανακτήθηκαν ήταν και ανθρώπινα υπολείμματα.

Τόσο οι Καναδοί όσο και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνες για την έκρηξη μόλις επιβεβαιώθηκαν οι θάνατοι πριν από ένα χρόνο.

Τι έγινε από τότε;

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσαν ότι βοηθούν τις αρχές των ΗΠΑ και του Καναδά, ενώ η τελική έκθεση πρόκειται να εκδοθεί στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η έρευνα θα διαρκέσει ένα χρόνο, η αμερικανική ακτοφυλακή παραδέχτηκε ότι θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ο Jason Neubauer, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του Marine Board of Investigation δήλωσε: «Η έρευνα για την έκρηξη του υποβρυχίου Titan είναι μια πολύπλοκη και συνεχής προσπάθεια.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τους εγχώριους και διεθνείς εταίρους μας για να διασφαλίσουμε μια ολοκληρωμένη κατανόηση του συμβάντος.»

Σύμφωνα με το αρχείο καταγραφής, το οποίο περιλαμβάνει λεπτό προς λεπτό περιγραφή των γεγονότων στο πλοίο και πλούσια σε τεχνικές λεπτομέρειες, ακουγόντουσαν θόρυβοι σπασίματος και χτυπούσαν συναγερμοί πριν διακοπεί η επαφή.

Τώρα ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής ομάδας ερευνών των ΗΠΑ που εξετάζει την καταστροφή είπε ότι το όλο θέμα είναι ψεύτικο.

Παρά την διαδικτυακή κριτική που έπεσε στους πλούσιους επιβάτες του υποβρυχίου ότι πλήρωσαν για να πραγματοποιήσουν το επικίνδυνο ταξίδι εξαρχής, οι οικογένειες των νεκρών εξακολουθούν να εργάζονται για να βρουν απαντήσεις.

Η κόρη του Paul-Henri Nargeolet, Sidonie, είπε ότι έκλαιγε καθημερινά από τότε που πέθανε ο πατέρας της.

Έχει ακόμη και ένα μικρό κύπελλο από πολυστυρένιο που ανήκε στον μπαμπά της ενώ βρισκόταν στο υποβρύχιο και κατά κάποιο τρόπο επέζησε από την έκρηξη.

Η κα Νάργκολετ είπε στους Times: «Κάποιοι με ρώτησαν γιατί ο πατέρας μου θα πήγαινε εκεί κάτω. Κι εγώ θα ήθελα να του κάνω αυτή την ερώτηση. Νομίζω ότι το πάθος του για τον Τιτανικό τον έφερε εκεί. Ήταν εξερευνητής.

«Ειλικρινά, δεν είδε τίποτα να έρχεται τις τελευταίες ώρες. Πρέπει να ήταν πολύ χαρούμενος. Το αγαπημένο του πράγμα ήταν να δει τον Τιτανικό. Είχε έναν πολύ καλό θάνατο».

Διαβάστε επίσης

Αργεντινή: Η ύφεση αναγκάζει οικογένειες να πουλούν τα υπάρχοντά τους – Τριπλασιάστηκαν οι αγοραπωλησίες

Απίστευτη δήλωση Στόλτενμπεργκ: Ο δρόμος προς την ειρήνη συνεπάγεται περισσότερα όπλα προς την Ουκρανία

Ναυάγιο στην Ιταλία: Από τους 65 αγνοούμενους οι 26 είναι παιδιά

Keywords
Τυχαία Θέματα