Ζαχαριάδης: «Πρέπει να ζητηθεί συγνώμη από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναφορές Κασσελάκη σε Τσίπρα – Να γεφυρωθεί το χάσμα»

Τα σημεία διαφωνίας με το κείμενο εισήγησης στη χθεσινή ΠΓ εξήγησε ο Κώστας Ζαχαριάδης, εκ των 7 μελών του οργάνου που τοποθετήθηκαν αρνητικά.

Αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αναφορές Κασσελάκη μέσω αναρτήσεών του στον Αλέξη Τσίπρα και είπε πως ήταν λανθασμένες και αμετροεπείς, προσθέτοντας ότι δημιούργησαν πολύ σοβαρό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να ζητηθεί συγνώμη από τον κόσμο

του. Χαρακτήρισε θετική την επιστροφή σε μια κανονικότητα συνεδρίασης των οργάνων και σημείωσε πως «πρέπει όλοι να συμβάλουμε για να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα».

Σημείωσε επιπλέον πως είναι λάθος «οι διασπάσεις, οι αποχωρήσεις και ο τεμαχισμός» και μίλησε για ενότητα εντός του κόμματος, αλλά και με άλλους χώρους όπως το ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας όταν αυτό τελειώσει τις εσωκομματικές διαδικασίες του να ανοίξουν κάποια κεφάλαια συνεργασίας.

Αρνητικό το εκλογικό αποτέλεσμα – Δύσκολο κλίμα που πρέπει να ξεπεραστεί

Ειδικότερα, ο Κώστας Ζαχαριάδης εξήγησε πως «υπάρχει μια εισήγηση για την κεντρική επιτροπή και υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις, πχ λέει σε ένα σημείο ότι το αποτέλεσμα (των εκλογών) δεδομένων των συνθηκών ήταν ικανοποιητικό, εγώ πιστεύω ότι το αποτέλεσμα δεδομένων των συνθηκών ήταν αρνητικό, συν του ότι κατά την γνώμη μου έχει δημιουργηθεί ένα δύσκολο κλίμα το οποίο όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεπεραστεί και μέσα στην κεντρική επιτροπή».

«Έχω μια διαφορετική απόχρωση στο ζήτημα της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος», επέμεινε.

Πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι συνεδρίασαν μετά από 6 μήνες όλοι το αποτίμησαν θετικά και πως ίσως αυτό από την πλευρά της ηγεσίας να είναι μια έμπρακτη αναγνώριση του λάθους που έγινε να πάνε στις εκλογές χωρίς να συνεδριάζουν, ενώ σημείωσε πως όρισαν και για την επόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα συνεδρίες.

«Αν μπούμε σε μία κανονικότητα συνεδριάσεων και συναποφάσεων έχουμε την δυνατότητα να διορθώσουμε κάποια πράγματα», υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Για το θέμα της Αυγής, ανέφερε πως είναι μία δύσκολη συνθήκη και πως επίσης είχαν καταθέσει διάφοροι όπως είπε τη διαφωνία τους για τον τρόπο που έγινε.

«Οι αναφορές Κασσελάκη σε Τσίπρα έχουν τραυματίσει τη βάση – Να ζητηθεί συγνώμη»

Παράλληλα, υπογράμμισε πως όπως είπε και στην πολιτική γραμματεία είναι λάθος η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στις αναρτήσεις του στο facebook για τον Αλέξη Τσίπρα. «Έχει τραυματίσει τη βάση της παράταξης και πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά, «γιατί αυτό δημιουργεί ένα σοβαρό ψυχολογικό κενό».

«Κατά τη γνώμη μου» συνέχισε, «ήταν μια αμετροεπής και λάθος αναφορά που δημιούργησε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Είχαμε όλοι την εικόνα ότι μέχρι τις ευρωεκλογές οι δυο τους είχαν μια τακτική επικοινωνία, μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε και στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου και στο Σύνταγμα και ξαφνικά βλέπουμε αυτό, εγώ πραγματικά ένιωσα αδειασμένος, εξεπλάγην».

Υπογράμμισε πως γενικότερα έχει δημιουργηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ ένα βαρύ κλίμα μετά τις εκλογές «με όλες αυτές τις ιστορίες με τα δήθεν μαύρα ταμεία και την Αυγή». «Πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας αυτό το χάσμα να γεφυρωθεί και να προχωρήσουμε μπροστά» είπε.

«Θέλω αυτό το κόμμα να δυναμώσει – Κανείς δε μου λέει τι να κάνω»

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδημητρίου που βρισκόταν στο πάνελ ότι οι 7 έχουν στοχοποιηθεί στο διαδίκτυο ότι «είναι άνθρωποι του Τσίπρα», ότι «παίρνουν γραμμή από τον Τσίπρα» και «θέλουν να ρίξουν τον Κασσελάκη», ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε:

«Εμένα στην πολιτική δεν μου λέει κανείς τι να κάνω, Εγώ σε αυτό το κόμμα είμαι 22 χρόνια και έχω την γνώμη μου».

Και πρόσθεσε: «Θέλω αυτό το κόμμα να δυναμώσει και να πάει καλά. Να πρωταγωνιστήσει σε μια διαδικασία συνεργασιών σε κοινοβουλευτικό επίπεδο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, στο επίπεδο της κοινωνίας, ώστε να μεγαλώσει η πίεση στη Νέα Δημοκρατία και να διαμορφωθούν οι συνθήκες και στην Ελλάδα να υπάρξει ένα ρεύμα πολιτικής αλλαγής. Σε αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι και δυνατός και πρωταγωνιστής. Με αυτή την έννοια γίνονται όλες οι τοποθετήσεις».

«Όχι» στις διασπάσεις, χρειαζόμαστε ενότητα και εντός ΣΥΡΙΖΑ και με άλλους χώρους

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων «θα είστε όλοι μαζί ή πάτε για νέα διάσπαση» το μέλος της ΠΓ απάντησε «βεβαίως θα είμαστε. Το μήνυμα των εκλογών είναι σαφές, οι διασπάσεις, οι αποχωρήσεις και ο τεμαχισμός είναι λάθος, χρειαζόμαστε σύνθεση, χρειαζόμαστε γέφυρες, χρειαζόμαστε ενότητα και στο εσωτερικό του κόμματος και με άλλους χώρους εκτός κόμματος».

Αναπτύσσοντας περαιτέρω τι εννοεί μιλώντας για συνεργασία με άλλους χώρους είπε: «Καταρχήν, εφόσον τελειώσει το ΠΑΣΟΚ τις εσωκομματικές του διαδικασίες κατά τη γνώμη μου, και το συζητήσαμε αυτός χθες στην Πολιτική Γραμματεία, πρέπει να πάρουμε μια πρωτοβουλία να ανοίξουμε κάποια κεφάλαια». Είπε ότι είναι σωστό το ότι ο Κασσελάκης λέει να ξεκινήσει η συνεργασία από τη Βουλή και πρόσθεσε πως κατά τη γνώμη του δεν έχει αποκλείσει την πολιτική συνεργασία. Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκλείσει τη συγχώνευση και επισείει τον κίνδυνο ρευστοποίησης ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε πως ο ίδιος δεν λέει να διαλυθούν τα κόμματα ενώ πρόσθεσε «Δεν χρειάζεται να προσδιορίσουμε σήμερα το τελικό σημείο, δεν έχουμε αύριο το πρωί εκλογές για να πάμε με επικεφαλής τον Οικονόμου, τον Παυλόπουλο ή τον Παπαδημητρίου. Χρειάζεται να δούμε αν αυτά τα οποία μας ενώνουν είναι περισσότερα, και το πιστεύω».

Κλείνοντας σημείωσε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης είναι η εκλεγμένη ηγεσία του κόμματός μας και εμείς στηρίζουμε το κόμμα μας που είναι και η Πολιτική Γραμματεία και οι βουλευτές, κλπ. και συνεργαζόμαστε με όλη την ηγεσία προκειμένου να δυναμώσει το κόμμα και να πρωταγωνιστήσει».

Διαβάστε επίσης:

Ο Αυγενάκης και τα σημάδια… αποσυντονισμού της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Κινήσεις εκτόνωσης από Κασσελάκη, κριτική εφ’ όλης της ύλης αλλά χωρίς εντάσεις από τους «διαφωνούντες»

Ο Αυγενάκης και τα σημάδια… αποσυντονισμού της κυβέρνησης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζαχαριάδης, Πρέπει, ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκη, Τσίπρα –,zachariadis, prepei, syriza, kasselaki, tsipra –