Ζωή στη Neues Deutschland: Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απάτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στην Ελλάδα δεν ηττήθηκε ο εναλλακτικός δρόμος. Προδόθηκε από τον Πρωθυπουργό Τσίπρα και μια κυβερνητική ομάδα, που αποφάσισε να προδώσει και να παραβιάσει πλήρως τη λαϊκή εντολή, για να παραμείνει στην εξουσία, για να κρατηθεί στην Κυβέρνηση» δηλώνει η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

σε συνέντευξη της στην Neues Deutschland.

Επισημαίνει μάλιστα ότι υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις κάνοντας αναφορά στις γερμανικές οφειλές από τις πολεμικές αποζημιώσεις και τη διαγραφή χρέους, ενώ κάνει λόγο για οικονομικό πραξικόπημα

Όπως αναφέρει: «Ήμασταν έτοιμοι να διεκδικήσουμε τις αξιώσεις του Ελληνικού Κράτους για τις γερμανικές οφειλές που ανάγονται στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίες ανέρχονται μεταξύ 278-340 δισ Ευρώ.
Και ήμασταν έτοιμοι να διεκδικήσουμε ακόμη τη διαγραφή του χρέους με βάση το λογιστικό έλεγχο που έγινε από μια ειδική Επιτροπή του Κοινοβουλίου, την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.

Αυτή η Επιτροπή απέδειξε ότι το χρέος δεν είναι το αποτέλεσμα υπερβολικών δημόσιων δαπανών, αλλά αντίθετα συνδέεται με μια σειρά υποθέσεων διαφθοράς, μεταξύ των οποίων συμφωνίες εξοπλισμών, όπως η υπόθεση της Siemens, που δωροδοκούσε επί χρόνια Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους για να εξασφαλίζει συμβόλαια με το Ελληνικό Δημόσιο.

Εκτός αυτού, όμως, υπήρχαν τρόποι να παρακάμψουμε τον οικονομικοπολιτικό εκβιασμό άρνησης ρευστότητας: να μην προχωρήσουμε σε καμιά πληρωμή, κατά τη διάρκεια του λογιστικού ελέγχου του χρέους και να εισαχθούν εναλλακτικοί και συμπληρωματικοί τρόποι πληρωμής ή νομίσματα. Αυτά ήταν τα ελάχιστα εργαλεία κοινωνικής προστασίας απέναντι στο οικονομικό πραξικόπημα» τονίζει.

Συνεχίζοντας η πρώην πρόεδρος της Βουλής εξαπολύει για άλλη μια φορά δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για ψευδείς υποσχέσεις από την πλευρά του πρωθυπουργού, ότι είναι απάτη ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ασυγχώρητος.

«Αυτό που αποφάσισε ο Τσίπρας να υπογράψει, δεν έχει καμιά σχέση με αριστερή πολιτική. Εφαρμόζει μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και δεν έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει αυτό στο όνομα της Αριστεράς. Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι ο Τσίπρας ακολουθούσε μια διαφορετική ατζέντα, άλλη από αυτή που εγκρίθηκε από το λαό στις εκλογές του Γενάρη του 2015. Την κρίσιμη στιγμή, στα τέλη του Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κράτησε δυστυχώς μια καθαρή θέση - στην πραγματικότητα καμία θέση - ενάντια στο Μνημόνιο, με την υπόσχεση ότι θα συζητιούνταν όλα σε ένα συνέδριο του κόμματος τον περασμένο Σεπτέμβριο. Άλλη μια ψευδής υπόσχεση του Τσίπρα» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ερωτηθείσα αν έφυγε τότε από το κόμμα απάντησε: «Έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν η κυβέρνηση διέλυσε τη Βουλή ώστε να εφαρμόσει το μνημόνιο με μια νέα κοινοβουλευτική σύνθεση. Και το θεωρώ τιμή μου που αντιστάθηκα στους πιστωτές και αρνήθηκα να τους παραδώσω τα κλειδιά της Βουλής. Όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές, δεν υπήρχε πια ΣΥΡΙΖΑ. Οι πιο δημοφιλείς βουλευτές είχαν φύγει από το κόμμα, είχε παραιτηθεί ο Γραμματέας του Κόμματος, σχεδόν η μισή Κεντρική Επιτροπή και η Νεολαία. Θα έλεγα ότι ακόμη και το να αποκαλεί κανείς αυτό το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ είναι απάτη» είπε για να καταλήξει. «Πιστεύω ειλικρινά, ότι υπήρχε εναλλακτικός δρόμος για το κόμμα. Και γι' αυτό είναι ασυγχώρητο αυτό έκανε ο Τσίπρας».

Ζωή ΚωνστανοπούλουNeues DeutschlandHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα