3ο Red Bull Unplugged Session στον En Lefko 87.7

Oι FlyByWire, χωρίς ηλεκτρισμό και με full band σε ένα ακουστικό συναυλιακό ραντεβού.

Δελτίο Τύπου

Η μπάντα, η οποία πριν από κάμποσο καιρό «γεννήθηκε σε ένα προβάδικο για να κάνουμε το χαβαλέ μας» -όπως περιέγραψε ο Phoenix τις πρώτες μέρες των FlyByWire- έστελνε τώρα κύματα rap rock έντασης σε συνεχή ροή ρυθμού και λόγου, στο τρίτο live

της σειράς Red Bull Unplugged Sessions στον ΕnLefko 87.7.

Oι FlyByWire, χωρίς ηλεκτρισμό και με full band σε ένα ακουστικό συναυλιακό ραντεβού, με φαν του γκρουπ, που βρέθηκαν στο στούντιο και με τους ακροατές συντονισμένους στη συχνότητα του σταθμού, υποστήριξαν την τέχνη τους με μουσικά επιχειρήματα, ενώνοντας ροκ και ραπ με πίστη στη δημιουργική διαδικασία. Live, unplugged και ανανεωμένοι, αναφέρθηκαν στο nu metal ως τον κοινό παρονομαστή καθώς είναι «μια σκηνή που αρέσει σε όλους μας». Εύκολα δεν ήταν τα πράγματα, μιας και παίζουν ένα είδος που δεν αντιπροσωπεύεται από συγκεκριμένη σκηνή στην Ελλάδα. «Χρειάζεται επιμονή και να δουλέψεις πολύ το στόχο σου- λένε – και πάνω στη σκηνή θα φανεί το πόσο αγαπάει κανείς αυτό που κάνει». Το «Μη Αναστρέψιμος» ήταν το πρώτο κομμάτι που έπαιξαν. «Μιλάει για τα λάθη που κάνουμε, για το πώς προχωράει κανείς μ’ αυτά, πως πρέπει να τα γουστάρουμε και να συνεχίζουμε». Επόμενη δική τους σύνθεση που ερμηνεύουν, το κομμάτι «Χαμένος» που θα κυκλοφορήσει και σε unplugged έκδοση μιας και συνέπεσε με τα Red Bull Unplugged sessions.

Οι FlyByWire δεν είναι συγκρότημα των διασκευών. Για την ακρίβεια τις απέφευγαν ειδικά στην αρχή, μη θέλοντας να χαρακτηριστούν cover band. Kαι όμως. Το μενού χτες είχε δυο από αυτές: Οι FlyByWire στο stage του EnLefko ερμηνεύουν “Αnxiety” των Black Eyed Peas με Papa Roach και λίγο αργότερα δίνουν τη δική τους εκδοχή στο κλασικό “Jump Around” των House of Pain. Επίσης, δεν αποκλείεται αυτή τη φορά, να ακούσουμε κάποια διασκευή και στο καινούργιο τους άλμπουμ. Μπορεί στην Ελλάδα μια μπάντα να ζήσει από αυτό που κάνει; «Είναι αδύνατο να ζήσουμε από αυτό, θα είμαστε χαρούμενοι να μπορούμε να αυτοσυντηρούμαστε. Κατά πόσο μπορούμε να ζούμε από αυτό, αυτό είναι πολύ μακρινή υπόθεση». Για αυτό άλλωστε δύσκολα πια μπορεί μια μπάντα να κρατηθεί δεμένη και δημιουργική, ωστόσο «η νοοτροπία μας είναι πως όταν κάνεις κάτι καλό κάποια στιγμή θα φανεί... και η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία».

Ήχος σκληρός, με κιθάρες που γλυκαίνουν, με samples, scratching και alternative rock χαρακτήρα και στίχος-ποταμός ελληνικός. Οι FlyBywire είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Άλλωστε παρατηρούν μπάντες πολλές γύρω να ανθίζουν και αναφέρουν ενδεικτικά τους Planet of Zeus και τους SiΧForNinE. Οι τελευταίοι μάλιστα θα πάρουν τη σκυτάλη στο επόμενο Red Bull Unplugged Session στον EnLefko 87.7. Ραντεβού εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα