Google: οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2013

Με εξαίρεση τη Motorola, όλα πηγαίνουν εξαιρετικά.

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2013 έδωσε στη δημοσιότητα η Google και η πορεία της εταιρείας μοιάζει εξαιρετική, αν εξαιρέσεις δηλαδή μια μικρή παραφωνία από τη Motorola. Για την ακρίβεια, η Google είχε έσοδα $14,89 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας

μια αύξηση της τάξης του 12% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Παρόλα αυτά, η Motorola στο τέλος του τριμήνου είχε απώλειες $250 εκατομμύρια, παρά το λανσάρισμα του Moto X –κάτι που σύμφωνα με τη Google οφείλεται στο marketing και στη διανομή που δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα ήθελε η εταιρεία. Το οικοσύστημα του Android, βέβαια, μετράει πλέον περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο ενεργοποιημένες συσκευές, με 1,5 εκατομμύρια νέες να ενεργοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Απρόσμενα καλή είναι και η πορεία των Chromebooks, τουλάχιστον στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με τη Google, 20% των σχολείων των Η.Π.Α. χρησιμοποιεί τους φορητούς υπολογιστές. Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν πλέον περισσότερα από 8.000 σημεία διάθεσής τους (στην Ελλάδα μην ψάξεις, δεν θα βρεις κανένα επίσημο). Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το 40% των εσόδων του YouTube προέρχεται από φορητές συσκευές –πριν δύο χρόνια, το συγκεκριμένο ποσοστό βρισκόταν μόλις στο 6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα