Made in Greece: BlackSheep Games

Εφαρμογές για φορητές συσκευές με ελληνική υπογραφή.

THE STORY SO FAR

Η BlackSheep Games είναι ένα «στούντιο» τύπου «cloud», δηλαδή πρόκειται για μία ομάδα που πραγματοποιεί τις εργασίες της μέσω του Internet, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει κάποιος χώρος στέγασης για τα άτομα που την αποτελούν. Έτσι, ο καθένας μπορεί και δουλεύει από όπου θέλει (σπίτι, γραφείο, μέχρι και καφετέρια!), κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το μειωμένο λειτουργικό κόστος. Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε από τον Σπύρο Μέριανο τον Απρίλιο του 2012 και έχει στόχο

την δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών για κινητές συσκευές τελευταίας γενιάς (smartphones) καθώς και για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αυτήν την περίοδο ο Σπύρος σπουδάζει Πληροφορική στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και είναι μόλις 22 ετών. Όσο για την ομάδα της BlackSheep Games, αποτελείται από έναν προγραμματιστή (τον Σπύρο) και τέσσερις σχεδιαστές γραφικών (μία Ελληνίδα και τρείς από το εξωτερικό).

Η BlackSheep Games έχει μέχρι σήμερα λανσάρει δέκα παιχνίδια για smartphones στα δημοφιλέστερα καταστήματα εφαρμογών (με διάφορες εκδόσεις) και στόχος της είναι μέσα στο 2013 ο συνολικός αριθμός τους να ανέβει στα τριάντα. Αδιαμφισβήτητα ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία του στούντιο μέχρι σήμερα είναι το «Angry Chicken: Egg Madness!» (ή στα ελληνικά «Κοτοτρέλα: Αυγοκατάσταση!»). Οι τίτλοι της BlackSheep Games είναι διαθέσιμοι μέσω του Google Play (για Android), του App Store (για iOS) και του Windows Phone Store (για Windows Phone). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παιχνίδια της BlackSheep Games, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς την επίσημη σελίδα της στο Facebook: www.facebook.com/BlackSheepGames.

TO KNOW US BETTER

Μέριανος Σπυρίδων | Ιδρυτής BlackSheep Games

Μόλις 22 ετών, φοιτητής Πληροφορικής, ιδρυτής της BlackSheep Games και με τη μοναδική ελληνικής προελεύσεως εφαρμογή με περισσότερα του ενός εκατομμυρίου downloads στο Google Play. Πώς αισθάνεσαι;

Αισθάνομαι πάνω από όλα ευγνωμοσύνη απέναντι σε όσα άτομα με στήριξαν σ’ αυτήν την προσπάθεια, καθώς και μια ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί πραγματικά είναι ένα κολοσσιαίο κατόρθωμα αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπήρξε κάποια διαφημιστική καμπάνια. Η προσοχή που πήραμε από κάποιες μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, οι προτάσεις που έγιναν και γίνονται, με κάνουν να αισθάνομαι απερίγραπτη χαρά.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες κατά την ανάπτυξη του «Angry Chicken: Egg Madness!»;

Μια από της μεγαλύτερες δυσκολίες ήταν το κόστος, καθώς για να δημιουργηθεί ένα παιχνίδι όπου μπορεί να σταθεί ανάμεσα στα καλά παιχνίδια στην σημερινή αγορά (των smartphones) χρειάζονται το λιγότερο €20.000. Φυσικά δεν είχα αυτήν τη δυνατότητα οπότε έπρεπε να σκεφτώ κάτι το οποίο είναι απλό, χωρίς πολλές απαιτήσεις σε γραφικά και ηχητικά εφέ, αλλά θα είναι γρήγορο και εύκολο: να μπορεί κάποιος να παίξει από ένα λεπτό μέχρι και ώρες. Έτσι σκέφτηκα το «Angry Chicken: Egg Madness!»

Φανταζόσουν ποτέ τη μεγάλη επιτυχία του παιχνιδιού –και μάλιστα εκτός Ελλάδας;

Στην αγορά δεν υπήρχε κανένα παιχνίδι όμοιο με το «Angry Chicken: Egg Madness!» όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού, οπότε πίστευα θα πήγαινε «καλά». Η εκτίμησή μου ήταν ότι θα έφτανε τις 100.000 εγκαταστάσεις. Τελικά μάλλον δεν είμαι καλός στο να προβλέπω το μέλλον, καθώς το παιχνίδι ξεπέρασε τις 1.000.000 εγκαταστάσεις. Οι fans από την πρώτη μέρα το αγκάλιασαν και ήδη την δεύτερη μέρα κυκλοφορίας εμφανίστηκε στην κατηγορία «Trending Apps» και τους ευχαριστώ όλους έναν προς έναν για αυτό. Από τότε, έχει πάρει πολλές διακρίσεις κατακτώντας την κορυφή σε πολλές χώρες.

Τι άλλο να περιμένουμε από την BlackSheep Games;

Θέλω το 2013 να γίνει η χρονιά που θα χτιστούν τα θεμέλια και θα προστατευτούν οικονομικά όλοι όσοι είναι στην ομάδα. Στόχος είναι να εξαλειφθεί το οικονομικό άγχος, δίνοντας στην BlackSheep Games τη δυνατότητα να εστιάσει σε κάτι μεγάλο –και όπως όλα δείχνουν, είμαστε σε κάλο δρόμο. Για το 2014 υπάρχουν σχέδια για την δημιουργία μόνο μεγάλων παιχνιδιών για smartphones. Το 2015 θα προχωρήσουμε σε κάτι μεγαλύτερο, σε παιχνίδια για PC κι αν όλα πάνε καλά σε παιχνίδια για κονσόλες. Στο βάθος του μυαλού μου βρίσκονται επίσης για το μέλλον επιχειρηματικές κινήσεις για την ανάπτυξη της βιομηχανίας των video games στην Ελλάδα, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που θα ήθελαν να εργαστούν σε αυτόν τον κλάδο.

SPOTLIGHT

Angry Chicken: Egg Madness!

Το «Angry Chicken: Egg Madness!» κατάφερε να φτάσει τα 1.000.000 downloads στην πλατφόρμα Google Play, μέσα σε πέντε μήνες από το λανσάρισμά του –ένα κολοσσιαίο κατόρθωμα για την BlackSheep Games. Πρόκειται για ένα «τρελό» και εκκεντρικό παιχνίδι, όπου ο χρήστης ελέγχει ένα καλάθι με τα εικονικά πλήκτρα ή κουνώντας την συσκευή και προσπαθεί να συλλέξει όσα πιο πολλά αυγά μπορεί από μία ξέφρενη κότα που τρέχει μέσα σε ένα κοτέτσι. Η κότα γεννάει εκτός από αυγά και βόμβες όπου ο χρήστης πρέπει να σκάσει, ακουμπώντας τις με το δάχτυλο του. Σε περίπτωση που ο χρήστης αφήσει κάποιο αυγό ή δεν σκάσει κάποια βόμβα, χάνει μια απ’ τις τρεις ζωές και πόντους από το σκορ του. Μαζί με αυτά η κότα γεννάει και μαγικά αυγά που το κάθε ένα δίνει στον χρήστη μια ειδική ικανότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα