Might & Magic Heroes VI: Shades of Darkness - Game Report

08:19 8/6/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Ήρωες σε σκιές και σκοτάδια.

Η σειρά Heroes of Might & MagicMight & Magic Heroes όπως ονομάζεται πλέον) έχει αγαπηθεί από όλους τους fans των turn-based παιχνιδιών και όχι μόνο. Συνδυάζοντας μάχες τακτικής με στοιχεία RPG δημιούργησε ένα πολύ καλό μείγμα και τώρα, ήρθε η σειρά του

expansion του Might & Magic Heroes VI, ονόματι Shades of Darkness, να προστεθεί στη σειρά και να προσπαθήσει να κερδίσει τους φίλους της.

ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΚΑΙ DARK ELVES

Η μεγαλύτερη προσθήκη στο Shades of Darkness είναι η εισαγωγή μιας καινούριας φατρίας, της Dungeon, της οποίας ηγούνται τα Dark Elves. Η νέα φατρία φέρνει αρκετές νέες μονάδες προς στρατολόγηση όπως οι Assassins, οι Minotaurs, οι Black Dragons αλλά και τα Shadow Lurkers/Watchers τα οποία είναι Beholders με αλλαγμένο όνομα. Οι ικανότητες των μονάδων της Dungeon αντικατοπτρίζουν πλήρως τα απύθμενα βάθη από τα οποία προέρχεται. Η campaign της Dungeon είναι αρκετά ενδιαφέρουσα με αρκετούς στρατηγικούς γρίφους για να λύσεις, αλλά και αρκετές στιγμές έντασης και αγωνίας.


ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Πέρα από την campaign της Dungeon υπάρχει μία ακόμα νέα για τη Necropolis, η οποία έχει και αυτή κάποιες αναφορές στους πρωταγωνιστές του expansion, τα Dark Elves. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετές άλλες προσθήκες σε διάφορα στοιχεία του παιχνιδιού. Θα συναντήσεις καινούριους ήρωες, είκοσι περίπου νέα neutral τέρατα, τρία νέα Artifact Sets αλλά και καινούρια Dynasty Weapons. Αρκετό βάρος έχει δοθεί επίσης και στο multiplayer του παιχνιδιού με την προσθήκη αρκετών νέων χαρτών. Κάποια από τα αρνητικά στοιχεία του Shades of Darkness εντοπίζονται στη δυσκολία του, αφού μερικές από τις αποστολές του παιχνιδιού είναι ανεξήγητα δύσκολες ενώ κάποιες φορές υπάρχουν και χρονικοί περιορισμοί, στερώντας έτσι από τους παίκτες τη δυνατότητα σχεδιάσουν καλύτερα τις κινήσεις του –ένα βασικό στοιχείο των Might & Magic Heroes.

Από την άλλη η παρουσίαση του τίτλου κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Τα γραφικά είναι πανέμορφα με ωραίους χρωματισμούς, ενώ ο κεντρικός χάρτης του παιχνιδιού κλέβει την παράσταση καθώς φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί με μεγάλη φαντασία και τέχνη. Ο ήχος του παιχνιδιού βρίσκεται και αυτός σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι πιο παλιοί παίκτες της σειράς θα παρατηρήσουν ότι περιέχονται και remix από κομμάτια των Heroes of Might & Magic ΙΙ και ΙΙΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα