Mii PC: Android PC με εργαλεία γονικού ελέγχου

Αναζητά χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter.

Ένα ολοκαίνουριο project έκανε την εμφάνισή του στο Kickstarter και υπόσχεται να κάνει τους γονείς να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια με την πρόσβαση των παιδιών τους στο Internet –και όχι μόνο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το Mii PC είναι ένας μίνι επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής βασισμένος στο Android. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, διαθέτει διπύρηνο SoC Marvell New Armada

χρονισμένο στα 1.2GHz, 1GB RAM, 4GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί μέσω καρτών SD, Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth 4.0, δύο θύρες USB 2.0, έξοδο ήχου και θύρα HDMI. Όλα αυτά στην τιμή $99 (ή περίπου €77). Έτσι το μόνο που χρειάζεται από την πλευρά του χρήστη, είναι να το συνδέσει σε οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Το χαρακτηριστικό ωστόσο που κάνει το Mii PC να ξεχωρίζει, είναι πως οι γονείς μπορούν να ελέγχουν απομακρυσμένα την δραστηριότητα των παιδιών τους, με την βοήθεια ειδικών εφαρμογών για Android και iOS. Εκτός του ότι μπορείς να παρακολουθείς τι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο, έχεις επίσης τη δυνατότητα να ορίσεις πόση ώρα θα χρησιμοποιεί το κάθε παιδί το PC, πόση ώρα μπορεί να χρησιμοποιεί το Facebook ή το YouTube κ.λπ.

Για παράδειγμα αν το παιδί σου φαίνεται να έχει «κολλήσει» με το Angry Birds ενώ εσύ βρίσκεσαι στο γραφείο και παραμελεί τα μαθήματά του, δεν έχεις παρά να απενεργοποιήσεις με την βοήθεια της εφαρμογής την πρόσβασή του στο Mii PC. Τόσο απλό.

Στόχος της κατασκευάστριας εταιρείας ήταν να εξασφαλίσει $50.000 για την παραγωγή της συσκευής, ωστόσο κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό ταχύτατα, με 43 ημέρες να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του project. Τα πρώτα Mii PC αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των «backers» τον ερχόμενο Ιούλιο. Αν θέλεις κι εσύ να αποκτήσεις ένα Mii PC, δεν έχεις παρά να υποστηρίξεις το project στο Kickstarer, κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα