Φωτογραφική μηχανή Leica σχεδιασμένη από τους Jonathan Ive & Marc Newson

Θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι συχνό φαινόμενο άνθρωποι της Apple να εργάζονται πάνω σε projects άλλων εταιρειών. Ωστόσο η περίπτωση της συγκεκριμένης φωτογραφικής μηχανής Leica M είναι ξεχωριστή, καθώς τα έσοδα από τη δημοπράτησή της τον επόμενο μήνα θα διατεθούν στο (RED) –δηλαδή στον φιλανθρωπικό οργανισμό που ίδρυσε ο Bono, για την καταπολέμηση του AIDS.

Σύμφωνα

με τη Leica, για τη δημιουργία της ειδικής αυτής έκδοσης της φωτογραφικής μηχανής Leica M, ο Jonathan Ive της Apple και ο φημισμένος industrial designer Marc Newson αφιέρωσαν περίπου 85 ημέρες και δημιούργησαν 561 πρωτότυπα μοντέλα μέχρι να καταλήξουν στο τελικό προϊόν. Κατασκευασμένη εξολοκλήρου από αλουμίνιο, διαθέτει τον ίδιο 24 megapixel full-frame CMOS αισθητήρα με την «απλή» Leica M (αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ) και φακό Leica APO-Summicron-M 50 mm. f/2 ASPH.

Η ειδική έκδοση της Leica M αναμένεται να κοστίσει στον μελλοντικό ιδιοκτήτη της από $500.000 έως $750.000 (ναι, δεν είναι για εμάς) και αποτελεί μόνο ένα από τα πολυάριθμα αντικείμενα που οι Ive και Newson «πείραξαν» σχεδιαστικά για τις ανάγκες της φιλανθρωπικής δημοπρασίας. Μεταξύ των προϊόντων που θα δημοπρατηθούν περιλαμβάνονται ένα ζευγάρι ολόχρυσων EarPods της Apple, ένα Range Rover του 2012 και μια χρησιμοποιημένη στολή Ρώσου αστροναύτη. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 23 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη, από τον οίκο Sotheby's.

Keywords
Τυχαία Θέματα