Μαζική κυβερνοεπίθεση DDoS σε κυβερνητικά sites

Η μεγαλύτερη επίθεση στο ελληνικό διαδίκτυο μέχρι σήμερα.

Λίγο πριν τις δώδεκα τα μεσάνυχτα της 12ης Φεβρουαρίου, πριν την έναρξη της διαδικασίας ψήφισης του δεύτερου μνημονίου και μετά τα όσα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας –και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας–, ξεκίνησε η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίων κυβερνητικών sites.

Η

αρχή βέβαια είχε γίνει αρκετές ώρες νωρίτερα, όταν υποστηρικτές της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής (GHS) επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους (www.gak.gr), αλλοιώνοντας την κεντρική σελίδα, που απεικόνιζε ένα προσωπικό μήνυμα του hacker με το ψευδώνυμο Cyb3rSte1n.

Ωστόσο το βράδυ της Κυριακής, οι επιθέσεις κλιμακώθηκαν. Παρότι δεν είχαμε αλλοίωση των κεντρικών σελίδων μιας και οι επιθέσεις ήταν DDoS (άρνησης υπηρεσιών –σε απλά ελληνικά κατέστησαν τα sites μη προσβάσιμα), είναι γεγονός πως πραγματοποιήθηκε μια απ’ τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στο ελληνικό διαδίκτυο μέχρι σήμερα. Μετά την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού (www.primeminister.gov.gr) που «έπεσε» πρώτη λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, σειρά είχε η ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr, www.hellenicpolice.gr) και λίγο αργότερα ακολούθησαν το site του Ευάγγελου Βενιζέλου (www.evenizelos.gr), το site του Υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr), το site του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (www.yyka.gov.gr) και το site της Βουλής (www.hellenicparliament.gr).

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (www.mod.gr), τα sites της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ (www.nd.gr και www.pasok.gr), την ιστοσελίδα του Υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (www.yen.gr) και το site του Υπουργείου Οικονομικών (www.mof-glk.gr). Εκτός λειτουργίας τέθηκαν επίσης τα www.visitgreece.gr (ΕΟΤ), www.presidency.gr (Προεδρία της Δημοκρατίας), και www.government.gov.gr (κεντρική κυβερνητική ιστοσελίδα).

Δεν γνωρίζουμε αν μας έχει «ξεφύγει» κάτι, καθώς η έκταση των επιθέσεων ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Κλείνοντας, παραθέτουμε το μήνυμα που αναρτήθηκε πριν λίγα λεπτά στο κοινότητα Anonymous - #OpGreece στο Facebook που αναφέρει τα εξής:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ADMIN!! ΕΧΘΕΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΣΕΛΙΔΕΣ! Κ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!! ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΗΔΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ! ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ -!!! SPECIAL THANXS TO OUR SISTERS (U KNOW GIRLS ♥ ) THOSE THREE DAYS U FIGHT NEXT TO US !!!!!!»

Keywords
Τυχαία Θέματα