Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις του συνεδρίου Google I/O

Χωρίς νέα έκδοση του Android και νέες συσκευές.

Μπορεί οι fans του Android να περίμεναν μια νέα Nexus συσκευή και νέα έκδοση του Android στην πρώτη

μέρα του Google I/O, όμως η εταιρεία φαίνεται πως αποφάσισε να φυλάξει τα παραπάνω για μερικούς μήνες αργότερα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είχαμε σημαντικές ανακοινώσεις…

Θα ξεκινήσουμε από τα τελευταία επίσημα στοιχεία για την πορεία του λειτουργικού συστήματος. Σύμφωνα με την Google, οι ενεργοποιήσεις Android συσκευών έφτασαν τα 900 εκατομμύρια –πραγματικά τρελός αριθμός αν αναλογιστείς πως πέρυσι τέτοιο καιρό η εταιρεία ανακοίνωνε 400 εκατομμύρια ενεργοποιημένες συσκευές. Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις εφαρμογών ξεπέρασαν τα 48 δισεκατομμύρια, με 2,8 δισεκατομμύρια να έχουν εγκατασταθεί μόνο τον τελευταίο μήνα. Κάπου εδώ οφείλουμε να παρατηρήσουμε πως η Google μιλάει για «εγκαταστάσεις», ενώ η Apple για «downloads» στα δικά της στοιχεία (που ξεπέρασαν τα 50 δισεκατομμύρια). Όσο για τον browser Google Chrome, αυτή τη στιγμή μετράει 750 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλες του τις εκδόσεις (desktop, smartphones, tablets).

Στα του hardware, παρότι δεν είδαμε μια νέα Nexus συσκευή από τη Google, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει online από τις 26 Ιουνίου το Galaxy S4 με stock έκδοση του Android Jelly Bean, έναντι $649 (με 16GB αποθηκευτικό χώρο).

Βελτιώσεις έχουμε στο Google Play, που θα διαθέτει από εδώ και στο εξής chart για εφαρμογές φτιαγμένες ειδικά για tablets (καιρός ήταν), ενώ η web εκδοχή του θα αποκτήσει μια πιο φρέσκια εμφάνιση. Παράλληλα οι «Google Play Game Services» υπόσχονται να προσφέρουν στους developers τη δυνατότητα να συγχρονίζουν τα leaderboards, τα achievements αλλά και τα saves μεταξύ iOS, Android και web εκδόσεων των παιχνιδιών τους. Το portal «Google Play for Education» θα βοηθήσει τους χρήστες να βρίσκουν πιο εύκολα εκπαιδευτικό υλικό (εφαρμογές και βιβλία) και, τέλος, η εταιρεία λάνσαρε στις Η.Π.Α. την υπηρεσία streaming μουσικής All Access με τη μηνιαία συνδρομή να κλειδώνει στα $9.99.

Νέος σχεδιασμός ανακοινώθηκε και για το Google+, ωστόσο η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται στους Χάρτες της Google. Η νέα desktop έκδοση των Google Maps θα διαθέτει σύντομα σύγχρονη εμφάνιση που θα μοιάζει αρκετά με την έκδοση για smartphones και, κυρίως, για tablets. Τα γραφικά των χαρτών θα είναι vector και σύμφωνα με τον Bernand Seefeld της Google, πρόκειται για την πιο σημαντική αναβάθμιση των Χαρτών από το λανσάρισμά τους το 2005. Για περισσότερες πληροφορίες δες το βίντεο που ακολουθεί, ενώ αν θέλεις να αποκτήσεις πρόσβαση στην preview έκδοση των Google Maps, μπορείς να το δηλώσεις κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα