“Προφύλαξη” εν όψει εορταστικών αγορών

Από το SecNews.gr.

Πολλοί είναι εκείνοι που ανυπομονούν να έρθει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όχι μόνο για να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα τους, αλλά και για να βρεθούν με τους αγαπημένους τους ανταλλάζοντας δώρα στο γιορτινό τραπέζι. Σήμερα, αρκετοί πραγματοποιούν τις εορταστικές τους αγορές μέσω διαδικτύου είτε από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή είτε από το smartphone που διαθέτουν, γλιτώνοντας αρκετό χρόνο και περπάτημα. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι

η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί και την καλύτερη ευκαιρία για τους διαδικτυακούς εισβολείς να επωφεληθούν από ανυποψίαστους χρήστες και να κερδίσουν χρήμα τα σε βάρος τους. Το SecNews μας δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς διαδικτυακές αγορές:

• Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελέγχουμε το URL της ιστοσελίδας που αρχικά επισκεπτόμαστε για το αν και κατά πόσο ανταποκρίνεται σε αυτό που επιλέξαμε για την πραγματοποίηση της αγοράς.

• Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το URL αρχίζει με HTTPS και όχι με HTTP όταν πρόκειται να πραγματοποιήσουμε κάποια αγορά.

• Είναι απαραίτητο να παρακολουθούμε σε κάθε περίπτωση την κίνηση της πιστωτικής μας κάρτας για τυχόν ύποπτες χρεώσεις.

• Εάν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία για κάποιες από τις αγορές που έχουμε πραγματοποιήσει, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσουμε με την τράπεζά μας.

• Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε αρκετά προσεκτικοί ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι διαδικτυακές επιθέσεις βρίσκονται σε έξαρση.

Keywords
Τυχαία Θέματα