Το Xbox One Νο1 κονσόλα στις H.Π.Α. τον Δεκέμβριο

Πωλήσεις 908.000 για το Xbox One, πρωταθλητής ωστόσο το Nintendo 3DS.

Μπορεί η Sony να βρίσκεται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μπροστά στις συνολικές πωλήσεις PlayStation 4 (4,2 εκατομμύρια διεθνώς) σε σύγκριση με το Xbox One

(3 εκατομμύρια), ωστόσο η Microsoft φαίνεται πως περίμενε την κατάλληλη χρονική στιγμή για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Και αυτή η στιγμή ήρθε με την δημοσίευση των στοιχείων του NPD για τον Δεκέμβριο (και πάντα για την αγορά των Η.Π.Α).

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το Xbox One αναδείχθηκε πρωταθλητής στις κονσόλες νέας γενιάς στις Η.Π.Α. τον περασμένο μήνα, με πωλήσεις 908.000 τεμαχίων. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι πωλήσεις του Xbox 360 ήταν εξίσου καλές, αφού πωλήθηκαν 643.000 κονσόλες. Η απάντηση βέβαια της Sony ήταν άμεση, αφού δήλωσε πως το PS4 παραμένει μπροστά στις συνολικές πωλήσεις από το λανσάρισμά του μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, τα παιχνίδια του Xbox One κατέλαβαν τις 6 από τις 10 θέσεις του Top 10 πωλήσεων next-gen τίτλων, με συνολικές πωλήσεις 4,8 εκατομμυρίων τίτλων σε σύγκριση με τα 4,2 εκατομμύρια του PS4.

Πρακτικά, η απόφαση της Sony να διαθέσει το PlayStation 4 σε όσο το δυνατό περισσότερες αγορές παγκοσμίως, ενδέχεται να της κόστισε την πρωτιά στις Η.Π.Α (τον Δεκέμβριο)., καθώς κατά την διάρκεια των γιορτών παρουσιάστηκαν ελλείψεις της παιχνιδομηχανής. Η Microsoft από την άλλη ακολούθησε μια πιο συντηρητική πολιτική για το λανσάρισμα του Xbox One –μέχρι αυτή τη στιγμή για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας.

Νικητής ωστόσο στο σύνολο των παιχνιδομηχανών (και των φορητών) για την αγορά των Η.Π.Α. αναδείχθηκε τόσο τον Δεκέμβριο όσο και συνολικά το 2013 το Nintendo 3DS –αν και η Nintendo δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα