Το πρώτο smartphone της Sony χωρίς την Ericsson

Πληθωρικά χαρακτηριστικά και μοναδικό design στο Sony Xperia S.

Ο πολυαναμενόμενος διάδοχος του Sony Ericsson Xperia arc S με την κωδική ονομασία “Nozomi” αποκαλύφθηκε στην έκθεση CES και είναι μάλιστα το πρώτο smartphone

που η εταιρεία θα κυκλοφορήσει χωρίς την Ericsson. Για την ακρίβεια, τo Sony Xperia S είναι το πρώτο μοντέλο που ανήκει στη σειρά Xperia ΝΧΤ της Sony –που θα περιλαμβάνει τα smartphones επόμενης γενιάς της εταιρείας.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Xperia S διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή 1.5GHz και 1GB RAM γεγονός που εγγυάται κορυφαίες επιδόσεις. Η “Reality Display” οθόνη των 4,3 ιντσών έχει ανάλυση 720x1280 pixels –κάτι που σημαίνει περισσότερα pixels ανά ίντσα από τη Retina οθόνη των iPhone 4/4S– και αρχικά θα κυκλοφορήσει με Android Gingerbread, όμως η αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich θα ακολουθήσει σχετικά γρήγορα, εντός του δευτέρου τριμήνου του 2012.

Στην πίσω πλευρά του Xperia S φιλοξενείται μια κάμερα 12MP με αισθητήρα Sony Exmor R for mobile και τεχνολογία Fastest Capture, που υπόσχεται ότι θα μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτο απ’ την κατάσταση αναμονής. Επιπλέον, είναι ικανή να πραγματοποιήσει λήψεις βίντεο ανάλυσης 1080p και συνοδεύεται από μια δεύτερη, 1,3MP στην πρόσοψη για κλήσεις βίντεο.

 

 

Το Sony Xperia S διαθέτει επίσης έξοδο HDMI, NFC και θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με 16GB και 32GB εσωτερικής μνήμης (μη επεκτάσιμης). Δεν πρέπει επίσης να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι θα είναι PlayStation Certified, γεγονός που δίνει στους χρήστες πρόσβαση στους τίτλους του PlayStation Store, ενώ το λανσάρισμά του στην αγορά αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του έτους. Όσο για το design, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα λεπτό (έχει πάχος 10,6 χιλιοστά), όμως το διάφανο στοιχείο στην κάτω πλευρά της συσκευής (που περιλαμβάνει ταυτόχρονα και την κεραία της) εντυπωσιάζει.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Sony θα παρουσιάσει περισσότερα smartphones της σειράς NXT στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης στα τέλη Φεβρουαρίου –αν και είμαστε βέβαιοι ότι το Xperia S θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα