Lana, Tears of Emotion του Georges Jacotey στο Atopos BlahBlahBlah

To Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, αποτελεί μια σειρά από τακτικές συναντήσεις στον χώρο της Atopos cvc, με έναυσμα την έρευνα γύρω από την επερχόμενη έκδοση του οργανισμού με τίτλο Unlocked. Το βιβλίο καταγράφει τη φωτογραφική απεικόνιση του γυμνού σώματος, μέσα από τις σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2015 με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 140 καλλιτεχνών από όλο τον

κόσμο.

Με βασικό μέσο τον λόγο και το κείμενο η νέα ενότητα BlahBlahBlah προσεγγίζει έννοιες και θεματικές, όπως το Newdity (New Nudity), μέσα από εκδηλώσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, ειδικά projects, performances, workshops και αναγνώσεις. To Atopos BlahBlahBlah συνεχίζεται με τον Georges Jacotey και την εγκατάσταση-performance Lana, Tears of Emotion.

Παράλληλα, η Atopos cvc θα «ξεκλειδώσει» το ίδιο βράδυ τους χώρους της για το κοινό παρουσιάζοντας συλλεκτικά έργα από την Atopos Paper Fashion Collection, τη μεγαλύτερη συλλογή χάρτινων ενδυμάτων στον κόσμο.

Lana, Tears of Emotion

«Και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι θα ‘πρεπε να γίνω κρύα, παγερή για να επιβιώσω. Διότι υπάρχει αυτός ο δρόμος ή ο δρόμος πίσω, και ο δρόμος πίσω σημαίνει θάνατο, αλλά όχι τον θάνατο που θα ευχόμουν να πεθάνω. Πως όμως να γράψω τραγούδια όντας παγερή, πώς να κάνω τέχνη… Αυτά σκεφτόμουν και με πήραν τα δάκρυα. Χαχα… Όποτε μιλάω για τις αγωνίες μου φοβάμαι πως ακούγομαι αστεία.»

Μέσω μιας ηχητικής εγκατάστασης και μιας live ανάγνωσης, ο Georges Jacotey, ως η δική του Λάνα, εισάγει το κοινό στους εσωτερικούς μονολόγους της Lana Del Rey.

O Georges Jacotey είναι εικαστικός και performance artist, ο οποίος έχει ως βασικά αντικείμενα το βίντεο, το φύλο και την προβληματική της ταυτότητας – on και offline. Αυτή την περίοδο η έρευνά του εστιάζει στην queer art, στην queer αναπαράσταση, στη ρευστότητα του φύλου, στην αυτοπραγμάτωση και αυτοπροβολή με κύριο πεδίο και εργαλείο το Internet. Σπούδασε Σινεμά και Θέατρο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ στην Αθήνα εργάζεται ως performer, video artist και cultural provocateur. Το έργο του αμφισβητεί και αποδομεί θεματικές όπως η αναπαράσταση του φύλου και η σχέση μεταξύ δημιουργικότητας και ανέχειας σε ένα κόσμο μετά-οικονομικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα