Red Bull Collective Art, στην Akto

Η Red Bullσε συνεργασία με την Akto, παρουσιάζουν στη χώρα μας την έκθεση “Red Bull Collective Art”.

Η έκθεση, θα διαρκέσει από τις 20 έως και τις 27 Μαΐου 2013.

REDBULLCOLLECTIVEART:

Περισσότερες από 2000 συμμετοχές συγκέντρωσε το RedBullCollectiveArt, ένα από τα μεγαλύτερα, συνεχόμενα έργα τέχνης στον κόσμο! Μερικά από τα κομμάτια του πρωτότυπου αυτού συλλογικού project

εκτίθενται στην ΑΚΤΟ.

Για περίπου ένα μήνα περισσότεροι από 2000 επίδοξοι καλλιτέχνες από 85 χώρες συνέβαλαν στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός έργου τέχνης που σήμερα ξεπερνά το 1,3 χλμ σε μήκος- 500 μέτρα μεγαλύτερο από το BurjKhalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Σε συνεργασία με την Adobe, το RedBullCollectiveArt αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια δημιουργίας ενός παγκόσμιου συνεχόμενου έργου τέχνης χωρίς προηγούμενο.

Το πρωτοποριακό artproject περνάει αυτό το μήνα στη δεύτερη φάση του. Από το Λονδίνο και το Όσλο μέχρι την Πόλη του Μεξικό και τη Μελβούρνη διοργανώνονται εκθέσεις όπου φιλοξενούνται επιλεγμένα έργα καλλιτεχνών που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή. Έτσι και στην Αθήνα, στο κολέγιο Τέχνης, Design & Media «AKTO», εγκαινιάζεται στις 20 Μαΐου, ώρα 20:00, η έκθεση «RedBullCollectiveArt» η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου, φιλοξενώντας μερικά από τα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η είσοδος είναι ελεύθερη και επιτρέπεται τις ώρες λειτουργίας της σχολής.

Εμπνευσμένο από την περίφημη σουρεαλιστική τεχνική «Cadavreexquís», το RedBullCollectiveArt έδωσε την ευκαιρία σε όλους. Σχεδιαστές και καλλιτέχνες, μέχρι φωτογράφοι και σκιτσογράφοι δοκίμασαν τις εικαστικές τους ικανότητες συμβάλλοντας online στη δημιουργία ενός μοναδικού, συνεχόμενου έργου τέχνης. Η “Cadavreexquís” είναι μια τεχνική συλλογικής δημιουργίας, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το σουρεαλιστικό κίνημα το 1925. Πρόκειται για μια μέθοδο κατά την οποία ψηφίδες από λέξεις ή εικόνες συναρμολογούνται συλλογικά. Έτσι και στο RedBullCollectiveArt, κάθε συμμετέχων είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το έργο του προηγούμενου χρήστη και να το εξελίξει στα πλαίσια του συλλογικού project.

Keywords
Τυχαία Θέματα