Μίλτος Λογιάδης και Άννα Καφέτση αναλαμβάνουν το πρόγραμμα του Μεγάρου

Ο Μίλτος Λογιάδης αναλαμβάνει τη θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενώ η Άννα Καφέτση θα είναι υπεύθυνη για το εικαστικό πρόγραμμα του Μεγάρου.

Λίγα λόγια για τον Μίλτο Λογιάδη

Ο Μίλτος Λογιάδης (γενν. 1965, Αθήνα) σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου,

αποσπώντας το πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδoσης. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές του με καθηγητές τους Fritz Schieri, Max Frey και Hermann Michael στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με διπλώματα στη διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας και δίπλωμα Meisterklasse, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό που είχε δοθεί ποτέ από την Ακαδημία έως τότε. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, διορίστηκε επίκουρος καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως μόνιμος μαέστρος για δύο χρόνια στην Όπερα της Ουλμ.

Το 1992, επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, της οποίας είναι σήμερα μόνιμος μαέστρος και με την οποία έχει δώσει πολλές συναυλίες και παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει σημαντικές πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Δισκογραφικά, έχει διευθύνει έργα Γ. Χρήστου, Π. Πετρίδη, Γ. Κωνσταντινίδη, Άσ. Πιατσόλλα, Ν. Σκαλκώτα, Γ. Κουρουπού κ.ά.

Έχει επίσης διευθύνει την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, την Ορχήστρα της Βασιλικής Όπερας της Δανίας, την Ορχήστρα της Όπερας του Αμβούργου, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα, το Μουσικό Σύνολο Νίκος Σκαλκώτας, κ.ά. Ηχογράφησε για λογαριασμό του Οργανισμού «Αθήνα 2004» το μεγαλύτερο μέρος των μουσικών έργων που παρουσιάστηκαν στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, και συμμετείχε στις τελετές διευθύνοντας τον Ολυμπιακό Ύμνο του Σπύρου Σαμάρα. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο μάθημα διεύθυνσης ορχήστρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα