HOIC: Το εργαλείο για κυβερνοεπιθέσεις. Τι είναι αυτό?

Στις αρχές αυτού του χρόνου (2012)και με την μαζική επέλαση των νομοσχεδίων SOPA/PIPA/ACTA που σκοπό έχουν και τη στέρηση της ελευθερίας στο διαδίκτυο (καθώς στη πραγματική ζωή ήδη συμβαίνει), είχαμε το κλείσιμο της υπηρεσίας διαμοιρασμού αρχείων Megaupload.
Και έτσι είχαμε μια ανταπάντηση από χακτιβιστές του διαδικτύου που σαν αντίποινα, έριξαν τη σελιδα των δικαστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Να θυμίσουμε πως κάτι αντίστοιχο (για άλλους λόγους βέβαια), εγινε και στην ιστοσελίδα
του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Για να μπορέσουν να γίνουν όμως αυτές οι επιθέσεις χρειαζεται καποια μεγάλη υπολογιστική ισχύς, καθώς και ειδικευμένα εργαλεία.
Ευνόητο φυσικά, πως αυτά τα εργαλεία στη τελική τους μορφή, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο απλά και εύχρηστα. Ένα διαδεδομένο εργαλείο για ένα είδος επιθέσεων τύπου DDoS είναι το Loic.
Παρ’ ολ’ αυτά αν και θεωρητικά το παραπάνω εργαλείο δεν θα έπρεπε να ελοχεύει κίνδυνους, έχουν σημειωθεί συλλήψεις ανθρώπων που έκαναν χρήση του (δεν γνωρίζω κάτι σχετικό, σας μεταφέρω τι διαδίδεται και αυτό επιβεβαιώθηκε και από Anomymous στο IRC).
Πριν συνεχίσουμε να ξεκαθαρίσουμε πως αυτά τα αρθρα, όπως και το παρόν, είναι απλά και μόνο ενημερωτικά, ωστε να γνωρίσει ο κόσμος που δε ξέρει πολλά, το πως πραγματοποιούνται αυτές οι επιθέσεις. Σε καμία περίπτωση δε θα δώσουμε αναλυτικές οδηγίες η προτρέπουμε κάποιον στη χρήση του για σκοπούς που είναι αντίθετοι με την υφιστάμενη νομοθεσία.

Φυσικά οι επιθέσεις έχουν διάφορες μορφές που σε αρκετές περιπτώσεις εκτός από το να πέσει μια σελιδα εκτός λειτουργίας, περιλαμβάνουν και μερικό η ολικό έλεγχο αυτής και φυσικά την απόσπαση στοιχείων της (αρχεία, χρήστες και κωδικους, κλπ).
Πριν απ’ όλα θα ήταν καλό να ρίχνατε μια ματιά, αν δεν το έχετε ήδη κάνει και στο παρακατω άρθρο:
Ασφάλεια, Ανωνυμία, Προστασία σε διαδίκτυο, υπολογιστή, Android
-Και για να έρθουμε στο θέμα μας, ένα διαδεδομένο εργαλείο που χρησιμοποιούν οι χακτιβιστές (και με αυτό έγιναν και οι παραπάνω επιθέσεις που αναφέρουμε, (μα και άλλες), είναι το γνωστό πλέον HOIC (High Orbit Ion Canon).
-Να δούμε λίγο πιο αναλυτικά όμως, τι είναι αυτό το HOIC:
Είναι μια εφαρμογή, ένα εκτελέσιμο αρχείο, για Windows, Linux και OSX, δηλαδή και τρέχουν απλά με διπλό κλικ επανω τους).
Να αναφέρουμε σε αυτό το σημειο πως τόσο η ιστοσελίδα του (hoic.99k.org), όσο και άλλα σημεία που μπορουσε να κατεβεί, έχουν κυριολεκτικά ξηλωθεί από το διαδίκτυο (αν και πάντα υπαρχουν -ακομα- τρόποι διαμοιρασμού).

Με το που θα τρέξει κάποιος το HOIC η πρωτη οθονη που αντικρίζει, είναι η παρακατω:

Στη συνεχεια, χωρίς να μπούμε σε αναλυτικές επεξηγήσεις (ευνόητο πιστευω), αν ο χρήστης (επιτιθέμενος), κάνει κλικ επανω στο εικονίδιο με σύμβολο συν (+), ανοιγει ένα pop-up παράθυρο, όπου πρέπει να καθοριστούν τα δεδομενα του στόχου και την ισχύ της ταχύτητας επίθεσης (μπορούν να μπουν και περισσότεροι του ενός στόχοι).

Πάνω-κάτω οι μετρήσεις δείχνουν τα εξής:
Keywords
Τυχαία Θέματα