Εισβάλουν ράμπο για ελέγχους στο Αθηναϊκό πρακτορείο

Πολιτική, οικονομική και δικαστική διάσταση αποκτά το ενδιαφέρον για το ΑΠΕ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ζητεί έλεγχο από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σ. Κεδίκογλου να κατηγορεί τη διοίκηση του...
πρακτορείου για τον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων και το Ν. Βουλέλη να παραιτείται από τη θέση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Πεταλωτής ζήτησε οικονομικό έλεγχο από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, δηλώνοντας ότι «επί ΝΔ
έγιναν 141 προσλήψεις». «Παραλάβαμε ένα πρακτορείο με 1,5 εκατ. ευρώ έλλειμμα για το 2010 και χρέη προς τα ταμεία 1,8 εκατ. ευρώ», σημείωσε, ενώ την περίοδο 2004-2010 προσλήφθηκαν με απόλυτα αδιαφανή τρόπο 141 άτομα, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό με τουλάχιστον 400.000 ευρώ ανά μήνα, ποσό που αντιστοιχεί σε 5,6 εκατ. ευρώ το χρόνο και σε 33 εκατ. ευρώ κατά τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης.
Περικοπές
Ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ δηλώνει στην «Η» ότι εκσυγχρονίστηκε η δομή του πρακτορείου, ενώ εξοικονομήθηκαν 317.000 ευρώ από περικοπές σε λειτουργικά έξοδα του 2010. Ο κ. Μάτσικας αρνείται κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του Ν. Βουλέλη περί απαξίωσης του πρακτορείου, επικαλούμενος τη νέα αναπτυξιακή τροχιά του ΑΠΕ-ΜΠΕ με ιστοσελίδες στα κινέζικα και τα αλβανικά, το διαδραστικό περιοδικό κ.ά.
Ρύθμιση χρέους
«Το ΑΠΕ είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι θα αναπτυχθεί», αναφέρει, ενώ δηλώνει ότι «μπήκε ήδη σε ρύθμιση το χρέος προς το ΤΣΠΕΑΘ, κάτι που όφειλε να είχε κάνει ο προηγούμενος οικονομικός διευθυντής».
Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι «στο ΑΠΕ εργάζονταν έως πέρυσι 370 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, έναντι 220 το 2004, ενώ σήμερα απασχολούνται περί τους 319, καθώς αποχώρησαν 39 άτομα, είτε συνταξιοδοτηθέντες, είτε επειδή έληξαν οι συμβάσεις τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα