FF SPECIAL | Ο δρόμος της ΤΣΣΚΑ προς την Πόλη

Η ΤΣΣΚΑ έκλεψε τις εντυπώσεις στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και με την πορεία προς το Φάιναλ Φορ της Πόλης, όπου σε 20 αναμετρήσεις μέτρησε 18 νίκες, επαληθεύει μέχρι στιγμής τον χαρακτηρισμό του φαβορί.

Η ρωσική ομάδα δεν… τσιγκουνεύτηκε τα χρήματα κι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ενισχυθεί και τα "όπλα" που πρόσθεσε στο δυναμικό της είναι πρώτης τάξεως...

Για αρχή, η ΤΣΣΚΑ

δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία του λοκ-άουτ στο ΝΒΑ και απέκτησε τον σούπερ σταρ Αντρέι Κιριλένκο αλλά και τον Νέναντ Κρστιτς. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Μίλος Τεόντοσιτς και Ντάριους Λαβρίνοβιτς ήρθαν να προστεθούν στο ρόστερ που ήδη φαινόταν πανίσχυρο. Παίκτης «κλειδί» όμως αποδείχθηκε ο Αλεξέι Σβεντ. Ο 23χρονος γκαρντ, αναθρεμμένος στις ακαδημίες της ΤΣΣΚΑ και προερχόμενος συνήθως από τον πάγκο, απέδειξε πως οι Ρώσοι διαθέτουν εξαιρετικά όπλα και στις "ρεζέρβες" τους. Το παζλ των φετινών μεταγραφών ολοκλήρωσαν οι Σάμι Μεχία, Ευγκένι Βορόνοβ και ο παλιός γνώριμός τους, Αντόν Πονκράσοβ.

Η ΤΣΣΚΑ "καθάρισε" εύκολα την regular season, χωρίς να γνωρίσει ήττα. Δύο παιχνίδια μπορούμε όμως να ξεχωρίσουμε σε αυτή την φάση της διοργάνωσης.
Αρχικά το παιχνίδι με την ΚΚ Ζάγκρεμπ στην Κροατία, όπου η ΤΣΣΚΑ σημείωσε την μεγαλύτερη σε διαφορά πόντων νίκη της με το σκορ να σταματά στο 47-89 (+42) με 21/41 δίποντα και 11/20 τρίποντα.
Το δεύτερο ματς που αξίζει να θυμηθούμε είναι αυτό με την Μπάμπεργκ στην Γερμανία, όπου η ομάδα του Κρις Φλέμινγκ παραλίγο να κάνει την έκπληξη... Το σκορ ένα λεπτό πριν από την λήξη της αναμέτρησης ήταν ισόπαλο 78-78 αλλά ο Μίλος Τεόντοσιτς με το μοναδικό του τρίποντο στο παιχνίδι, στην εκπνοή, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Στο Τοπ 16 η ΤΣΣΚΑ γνώρισε μόλις μία ήττα κι αυτή από την Γαλατασαράι με 68-64 στο "Αμπντί Ιπεκτσί". Με νίκη η ΤΣΣΚΑ θα πανηγύριζε την πρόκρισή της και μαθηματικά στους "8", κάτι που συνέβη την επόμενη αγωνιστική με την επικράτησή της επί του Ολυμπιακού.

Στα πλέι οφ η ρωσική ομάδα ήρθε αντιμέτωπη με την "ελληνική" Μπιλμπάο, η οποία παρά το αρχικό 2-0 εις βάρος της, κατάφερε να κάνει το 2-1 (94-81) στην Ισπανία, με εξαιρετική εμφάνιση του Κώστα Βασιλειάδη. Η Μπιλμπάο αποδείχτηκε σκληρός αντίπαλος για τους Ρώσους, καθώς στο τέταρτο ματς ηττήθηκε μόλις με 2 πόντους διαφορά (71-73), αποτέλεσμα που οδήγησε τελικά την ΤΣΣΚΑ στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Στο Φάιναλ Φορ της Πόλης η ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία να παρακολουθήσουν ένα από τα δυνατότερα ζευγάρια των τελευταίων ετών να μάχονται για μια θέση στον μεγάλο τελικό.

REGULAR SEASON

10 νίκες, 0 ήττες
1. Zαλγκίρις-ΤΣΣΚΑ 74 - 87
2. ΤΣΣΚΑ-Μπάμπεργκ 94 - 74
3. KK Zάγκρεμπ-ΤΣΣΚΑ 47 - 89
4. Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ 76 - 78
5. ΤΣΣΚΑ-Μάλαγα 77 - 66
6. ΤΣΣΚΑ-Ζαλγκίρις 95 - 82
7. Μπαμπεργκ-ΤΣΣΚΑ 78 - 81
8. ΤΣΣΚΑ-ΚΚ Ζάγκρεμπ 87 - 74
9. ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός
Keywords
Τυχαία Θέματα