ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Πεδουλάκης: "Mε τον κόσμο ξεπερνάμε τα προβλήματα..."

Ο χρόνος για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο Top-16 της φετινής Ευρωλίγκα μετρά αντίστροφα και ο Αργύρης Πεδουλάκης επισήμανε τις δυσκολίες της αναμέτρησης (28/12, 22:00) με την Ζαλγκίρις ενώ απεύθυνε και κάλεσμα στους φίλους του "τριφυλλιού" για να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια των "πρασίνων".


"Ξεκινάει η επόμενη φάση για εμάς. Παίζουμε με τη Ζαλγκίρις, η οποία στον πρώτο γύρο έκανε εξαιρετική παρουσία. Είναι μία ομάδα η οποία στο επιθετικό κομμάτι παίρνει ρυθμό απ' την ταχύτητα

κι απ' τις διαφορετικές συνεργασίας αναλόγως προσώπων στο παρκέ. Παίζει αρκετά με το τρίποντο, ειδικά σε δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς. Αμυντικώς πιέζει πάρα πολύ στην πρώτη γραμμή πάσας. Διαθέτει πολλή ενέργεια. Είναι ομάδα της λιθουανικής σχολής, ξέρουν από μπάσκετ και πού είναι οι αδυναμίες του αντιπάλου. Έχουν κι αυτοί αδυναμίες. Εμείς έχουμε τους δύο σημαντικούς δημιουργούς μας να δούμε σε τι κατάσταση κατάσταση είναι. Ο Σόφο (σ.σ. Σχορτσανίτης) λογικά δεν θα παίξει. Ο Δημήτρης (σ.σ. Διαμαντίδης) αύριο (28/12) θα δούμε. Θέλουμε να μπούμε με το δεξί. Έχουμε και τον Γκιστ και τον Καπόνο, πρέπει να μπουν περισσότερο. Με τα προβλήματα που ανέφερα το αντιστάθμισμα θα είναι ο κόσμος μας. Περιμένουμε τον κόσμο μας, να μας δώσει ενέργεια. Έτσι ξεχνιούνται, ξεπερνούνται τα προβλήματα, όταν ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα. Όπως συνήθως, σχεδόν πάντα, είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού", δήλωσε αρχικά ο προπονητής των "πρασίνων" ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο τρόπο διεξαγωγής του Top-16:

"Είναι η πρώτη φορά με το νέο σύστημα διεξαγωγής, δεν το έχουμε περπατήσει, ώστε να δούμε ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά. Τα αρνητικά είναι ότι δεν υπάρχουν οι ανάσες, να διορθώσεις κάποια πράγματα, να ενσωματώσεις κάποιους παίκτες. Είναι περισσότερα τα παιχνίδια. Ένα θετικό είναι ότι έχεις περισσότερες ευκαρίες να γυρίσεις την κατάσταση. Βγαίνει έξω η τύχη και μπαίνει ο παράγοντας "ικανότητα". Και στην πρώτη φάση ήμασταν σε σκληρό όμιλο, φαίνεται απ' τη βαθμολογία, πώς τερμάτισε ο πρώτος και πώς ο τελευταίος. Πέρα απ' την ικανότητα, θα δεις πώς μπορείς να διαχειριστείς μία δύσκολη στιγμή, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Υπάρχουν πολλά ταξίδια. Θα υπάρξει κούραση, πνευματική περισσότερο. Οι μικροτραυματισμοί είναι δεδομένο. Δεν έχει διακοπή, ο παίκτες έκαναν το service τους. Μ' αυτό πρέπει να ζήσεις".

Ο "Αρτζι" δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους νεοφερμένους στον Παναθηναϊκό Τζέισον Καπόνο, Μάρκους Μπανκς και Τζέιμς Γκιστ: "Ο Καπόνο θέλει χρόνο του. Για τον Μπανκς είχαμε πει πως θα είναι λογικό να κάνει κοιλιά. Στα τελευταία 2 παιχνίδια ήταν πιο πεσμένος. Ο Καπόνο ήταν καιρό έξω, κάνει μεγάλη προσπάθεια. Με την πνευματική ικανότητα το ξεπερνά, είναι πολύ έξυπνος. Δεν ήταν τυχαία στο ΝΒΑ. Εκεί αν δεν έχεις γρήγορα πόδια, έχεις γρήγορο μυαλό. Ο Γκιστ έχει κάνει μαζί μας τρει προπονήσεις, θα δώσει ενέργεια, η οποία μας έλειπε. Θα βοηθήσει. Δεν ξέρει τα plays, θα χάνεται. Με τον Καπόνο χάσαμε τον ρυθμό μας. Θα κοιτάξουμε να βοηθήσουμε κι αυτόν".

Ο Αργύρης Πεδουλάκης λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη Τύπου σημείωσε πως "όταν άρχισε η διοργάνωση, εκτός από 3-4 παιδιά, κανείς δεν είχε την εμπειρία. Κάποια παιδιά τόνωσαν την αυτοπεποίθησή τους. Οι περισσσότεροι ήταν φοβισμένοι. Την εμπειρία την περπατάς, πρέπει να τη ζήσεις. Στόχος μας είναι να παλεύουμε κάθε λεπτό, κάθε παιχνίδι. Υπάρχει η διάθεση και η ικανότητα να πετύχουμε τον στόχο μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα