ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Τελικός μέσω... Ρόδου

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να... ιδρώσει, επιβλήθηκε του Κολοσσού με 102-71, έκανε το 2-0 και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πρόκρισή του στα τελικά του πρωταθλήματος, κάτι που θα κριθεί το Σάββατο (28/04) στην Ρόδο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν στον ίδιο ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί αρχικά μικρό προβάδισμα. Ο Κολοσσός δεν άφηνε τους "πράσινους" να ξεφύγουν στο σκορ αλλά δύο λεπτά πριν από την ολοκληρώση του δεκαλέπτου το σκορ ήταν στο +11 για τον Παναθηναϊκό, με τρίποντο

του Διαμαντίδη (21-10).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε το ανοιχτό παιχνίδι και στο 13' η διαφορά είχε φτάσει στο +14 (37-23) για τους γηπεδούχους. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το υπόλοιπο της περιόδου με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να είναι ο πρώτος σκόρερ του ημιχρόνου με 10 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν έδειχνε να αλλάζει κάτι και ο Παναθηναϊκός, ενώ είχε αποκτήσει από το πρώτο ημίχρονο διαφορά ασφαλείας συνέχισε να πατάει το γκάζι και με επιμέρους σκορ 21-13 έκλεισε το δεκάλεπτο στο +26 (72-46).

Στην τελευταία περίοδο ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, παρά την πολύ καλή επιθετική εμφάνιση του Κώστα Χαρίση. Ο Παναθηναϊκός έριξε τον ρυθμό του παιχνιδιού στα τελευταία λεπτά αλλά αυτό δεν επηρρέασε τη ροή της αναμέτρησης που έληξε νικηφόρα για τον Παναθηναϊκό.

Δεκάλεπτα: 28-20, 51-33, 72-46, 102-71

Keywords
Τυχαία Θέματα