ATP: Δεν θα βαθμολογηθεί το φετινό Wimbledon!

Η ΑΤΡ ανακοίνωσε και επίσημα πως το φετινό Wimbledon θα διεξαχθεί χωρίς βαθμολογία λόγω της απόφασης της LTA να μην επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες να συμμετάσχουν στο τουρνουά!

“Με μεγάλη λύπη και αφού δεν έγινε κάποια αλλαγή, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αφαιρέσουμε τους βαθμούς της κατάταξης της ΑΤΡ από το Wimbledon το 2022. Εκτιμούμε τις μακροχρόνιες σχέσεις μας με το Wimbledon

και την LTA και δεν υποτιμούμε τις δύσκολες αποφάσεις που καλούνται να πάρουν μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Σημειώνουμε ωστόσο πως αυτές ήταν μόνο προτάσεις και όχι κάποια εντολή, θα μπορούσε να προσφέρεται μια εναλλακτική επιλογή που θα άφηνε τους παίκτες να αγωνιστούν ως ουδέτεροι αθλητές μέσω μιας υπογεγραμμένης δήλωσης. Οι προσωπικές συζητήσεις μας με τους παίκτες που έχουν επηρεαστεί, μας οδήγησαν στο συμπέρασμα πως αυτή θα ήταν η καλύτερη επιλογή.” ανέφερε και επίσημα η ATP.

Τα υπόλοιπα τουρνουά σε Βρετανικό έδαφος όπως το Queen’s και το Eastbourne θα παραμείνουν ως έχει, ενώ την απόφαση της ATP ακολουθεί και η ITF. H WTA δεν έχει κάνει ακόμη κάποια επίσημη δήλωση.

Το Wimbledon θα διεξαχθεί στο διάστημα 27 Ιουνίου με 11 Ιουλίου.

Δανάη Μασκαλέρη

The post ATP: Δεν θα βαθμολογηθεί το φετινό Wimbledon! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα