Australian Open ’17: Όταν ο Ρότζερ επέβαλλε τους δικούς του όρους

Ήταν ο τελικούς του Αυστραλιανού Όπεν το 2017, όταν ο Ρότζερ Φέντερερ κατάφερε να κάνει μια μαγική εμφάνιση στο τελευταίο και καθοριστικό σετ και να κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ, κατακτώντας παράλληλα το 18ο Grand Slam.

Όταν μιλάμε για μάχες μεταξύ του Φέντερερ και του Ναδάλ, τότε τα προγνωστικά δεν χωράνε ακόμη και αν κάποιος εκ των δύο δεν βρίσκεται στα καλύτερα του.

Ο

Ρότζερ Φέντερερ και ενώ βρίσκονταν έξι μήνες μακριά από επίσημους αγώνες, πήγαινε στην Αυστραλία όντα Νο.17 στο κόσμο και σίγουρα όχι το απόλυτο φαβορί για τη διοργάνωση. Στον τελικό είχε μπροστά του μια σπουδαία πρόκληση, απέναντι στον Ράφα, καθώς με μια νίκη θα έφτανε τις 18 Grand Slam κατακτήσεις.

Ένας τελικός που διήρκησε τρεις ώρες και 38 λεπτά, στον οποίο είδαμε φανταστικό Τένις και από τους δύο παίκτες, όμως ο Φέντερερ είχε το κάτι παραπάνω στο τέλος για να πετύχει αυτή τη σπουδαία νίκη.

Ο Ράφαελ Ναδάλ μπήκε στο πέμπτο και καθοριστικό σετ, κάνοντας μπρέικ, έχοντας πια το προβάδισμα για τη νίκη. Ωστόσο και ενώ προηγούνταν ο Ισπανός με 3-2 games διατηρώντας και το σερβίς, ο Φέντερερ όχι μόνο κατάφερε να πάρει πίσω το δικό του, αλλά παίρνοντας παράλληλα τέσσερα αναπάντητα games, ήταν αυτός που κατάφερε με 6-3, να πάρει το καθοριστικό σετ και να κατακτήσει το 18ο Grand Slam.

Το αξιοσημείωτο στο σετ αυτό ήταν ότι ο τρόπος που έπαιξε ο Ρότζερ σου έδινε την εντύπωση ότι ήταν θέμα χρόνου το πότε θα κάνει το μπρέικ για να ανακτήσει το σερβίς του. Ο Φέντερερ στρίμωξε τον Ράφα στο έσχατο σημείο, παίζοντας φοβερό τένις, βγάζοντας καθαρά χτυπήματα και δείχνοντας την ανωτερότητα του σε όλο το πέμπτο σετ. Οι 73 winners του Ελβετού, έναντι των 35 του Ράφα φανέρωναν την διαφορά των δύο συνολικά στο παιχνίδι.

Ας Απολαύσουμε ορισμένες στιγμές από εκείνο το «μαγικό» σετ, που έδωσε το τίτλο στον Ρότζερ Φέντερερ.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Australian Open ’17: Όταν ο Ρότζερ επέβαλλε τους δικούς του όρους appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα