Australian Open: Χωρίς Γουίλιαμς για πρώτη φορά από το 1997

Μετά από την αδελφή της, Σερίνα, έτσι και η Βίνους Γουίλιαμς δεν πρόκειται να ταξιδέψει στη Μελβούρνη κάτι που σημαίνει ότι το φετινό Australian Open θα διεξαχθεί χωρίς τις Γουίλιαμς για πρώτη φορά μετά από το 1997.

Η απουσία της Βίνους από το πρώτο Grand Slam της σεζόν, σημαίνει

ότι την τελευταία κάρτα ελευθέρας θα διεκδικηθεί από τέσσερις ανερχόμενες Αυστραλές τενίστριες.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο μοναδικός τρόπος για να συμμετάσχει η 41χρονη πλέον, Βίνους, η οποία τον περασμένο Μάιο έπεσε βγήκε εκτός πρώτης 100άδας για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια υποχωρώντας στο Νο318 του κόσμου.

Η Βίνους αγωνίστηκε στα 13 από τα 14 τελευταία Australian Open, με τη μοναδική της απουσία να είναι το 2012 για λόγους υγείας, ενώ συνολικά έχει αγωνιστεί 21 φορές, με τις δύο κορυφαίες στιγμές της να είναι το 2003 και το 2017 όπου κι έφτασε μέχρι τον τελικό.

Η 41χρονη Αμερικανίδα βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, όπου περνάει χρόνο με την αδελφή της Σερίνα και την κόρη της μετά από την επίσκεψη που έφτασε στο Παρίσι. 

Από τις 8 wild cards έχουν δοθεί ήδη η 7 στο ταμπλό των γυναικών συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων τενιστριών από την Αυστραλία τις Σαμάνθα Στόσουρ, Ντάρια Γκαβρίλοβα, Στορμ Σάντερς και Μάντισον Ίνκλις. 

Τις υπόλοιπες 3 έχουν εξασφαλίσει οι Ρόμπιν Άντερσον (ΗΠΑ), Ξιου Γουάνγκ (Κίνα) και Ντιάν Παρί (Γαλλία), με τις Αυστραλές Λιζέτ Καμπρέρα, Έλεν Περέζ, Σεόν Μέντεζ και Πρισίλα Χον να διεκδικούν την τελευταία wild card. 

Το Australian Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-30 Ιανουαρίου.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Australian Open: Χωρίς Γουίλιαμς για πρώτη φορά από το 1997 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα