Australian Open: Στην Γκοφ το πρώτο εισιτήριο των ημιτελικών (vids)

Η Κόρι Γκοφ χρειάστηκε 3 ώρες και 9 λεπτά, αλλά και μια μεγάλη ανατροπή στο 1ο set, για να “λυγίσει” την Μάρτα Κόστιουκ με 7-6(6), 6-7(3), 6-2 παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open για 1η φορά στην καριέρα της, σημειώνοντας τη 10η σερί φετινή της νίκη, αλλά και την 12η συνεχόμενη σε Grand Slam



H Γκοφ έγινε η μόλις 2η

Αμερικανίδα που φτάνει τις 49 νίκες σε Grand Slam πριν κλείσει τα 20 με την Τζένιφερ Καπριάτι να ειναι στην κορυφή της σχετικής λίστας (50), αλλά και η 2η έφηβη (από το 2000) που φτάνει τις 10 σερί νίκες στην έναρξη της σεζόν, μετά από τις 13 σερί που είχε σημειώσει το 2001 η Ζαστίν Ενάν. 

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός ήταν αρκετά νευρικός και όχι και τόσο ποιοτικός (107 αβίαστα λάθη σύνολο), ίσως και λόγω της ζέστης, ωστόσο το σημείο-κλειδί ήταν η επική ανατροπή της Γκοφ στο 1ο set, εκεί όπου βρέθηκε να χάνει με 5-1 (διπλό break) σβήνοντας 2 set-points της Κόστιουκ. 



Η Γκοφ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με έναν άσο και 9 διπλά λάθη, κέρδισε μόλις το 59% των πόντων πίσω από το πρώτο service (38/64) και 39% στο δεύτερο (21/54), είχε μόλις 17 winners και 51 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 9 από τις συνολικά 22(!) Ευκαιρίες για break, την ίδια ώρα που η Κόστιουκ είχε 7/14. 

O προημιτελικός ξεκίνησε ιδανικά για την Κόστιουκ, που με δύο breaks προγηγήθηκε με 5-1 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set. Ωστόσο η Γκοφ όχι μόνο αντέδρασε αλλά και με 3 breaks προηγήθηκε με 6-5 και ετοιμάστηκε για να σερβίρει για το set

Όμως η Κόστιουκ κατάφερε να σταματήσει το σερί της Γκοφ και με το δικό της 3ο break, ισοφάρισε σε 6-6 πηγαίνοντας το set στο tie-break. Εκεί η Αμερικανίδα προηγήθηκε τρεις φορές με mini-break (1/0, 3/2, 5/4) με την Κόστιουκ να απαντάει ισάριθμες φορές ισοφαρίζοντας σε 5/5 και με νέο mini-breaκ να φτάνει σε set-point (6/5). 

Αυτός όμως και ο τελευταίος κερδισμένος πόντος για την Ουκρανή στο set με την Γκοφ να κατακτά τους επόμενους 3 πόντους κλείνοντας το 1ο set μετά από 73 λεπτα! 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα είχε περίπου την ίδια εξέλιξη, αλλά με διαφορετική νικήτρια, με την Γκοφ να προηγείται με 5-3 και έχοντας τις μπάλες στα χέρια για να σφραγίσει την πρόκριση. Ωστόσο, η Κόστιουκ με break και hold ισοφάρισε σε 5-5 και στη συνέχεια σε 6-6, με τις δύο παίκτιρες να οδηγούνται και πάλι σε tie-break. 



Η Ουκρανή με ένα εντυπωσιακό 4/0 και 5/2 δεν είχε κανένα πρόβλημα να σφραγίσει το set και να κάνει το 1-1 πηγαίνοντας τον προημιτελικό στο decider set. 

Εκεί η Γκοφ, αν και πάλι έκανε πολλά λάθη, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην περισσότερο…απρόσεκτη Κόστιουκ, με την Αμερικανίδα να παίρνει προβάδισμα με 5-0 έχοντας σπάσει τρεις φορές το service της Ουκρανής (1-0, 3-0, 5-0), η οποία πήρε πίσω μόνο το ένα από αυτά μειώνοντας σε 5-2 με την Γκοφ να κλείνει το ματς με ένα επιβλητικό love-game παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά. 

Εκεί θα περιμένει είτε την κάτοχο του τίτλου Αρίνα Σαμπαλένκα, είτε την πρωταθλήτρια του Roland Garros του 2021, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα που αγωνίζονται στο βραδινό πρόγραμμα της Τρίτης. 



AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Στην Γκοφ το πρώτο εισιτήριο των ημιτελικών (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα