China Open: Η ώρα του μεγάλου τελικού (vids)

Γιάνικ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ θα διεκδικήσουν το μεσημέρι της Τετάρτης (12:00 GR) τον τίτλο στο 500άρι τουρνουά του Πεκίνου, στην 3η μεταξύ τους συνάντηση τη φετινή χρονιά με τον Ισπανό να έχει κερδίσει τις δύο προηγούμενες σε Indian Wells και Roland Garros, αλλά τον Σίνερ να έχει βγει νικητής πριν από ακριβώς 12 μήνες στο ίδιο γήπεδο, αλλά για την ημιτελική φάση. 

O 21χρονος Ισπανός μετά τον τίτλο σε Roland Garros

και Wimbledon έφτασε στον τελικό στο ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Από εκεί και πέρα είδε να αποχωρεί πρόωρα από το US Open, όμως αυτό δεν τον επηρέασε. Με μια ηγετική εμφάνιση στο Laver Cup οδήγησε την ομάδα της Ευρώπης στη νίκη και στη συνέχεια βρεθηκε στον τελικό του Πεκίνου χωρίς να χάσει set

Ίσως το πιο δύσκολο παιχνίδι του ήταν αυτό της πρεμιέρας κόντρα στον Τζοβιάνι Μπετσί Περικάρ, λόγω του ισχυρού service που διαθέτει ο Γάλλος, καθώς από εκεί και πέρα έκανε εξαιρετικά παιχνίδια κόντρα σε Τάλον Χρίκσπουρ, Κάρεν Χατσάνοφ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ. 

Η πορεία του Αλκαράθ μέχρι τον τελικό 

1R: Τζοβιάνι Μπετσί Περικάρ 6-4, 6-42R: Τάλον Χρίκσπουρ 6-1, 6-2QF: Κάρεν Χατσάνοφ 7-5, 6-2SF: Ντανιίλ Μεντβέντεφ 7-5, 6-3

Ο Αλκαράθ θα βρεθεί για 5η φορά σε τελικό φέτος, έχοντας κερδίσει τους 3 από αυτούς, αλλά και στον 21ο ATP τελικό στην καριέρα του έχοντας ρεκόρ 15-5, με 4 κατακτήσεις να είναι σε 500άρια τουρνουά (4-2), ενώ συνολικά στους 5 τελικούς που έχει παίξει σε σκληρές επιφάνειες το ρεκόρ του είναι στο 4-1. 

Από τη μεριά του ο Σίνερ, συνεχίζει να παίζει υπό τη σκιά της υπόθεσης ντόπινγκ. Το εντυπωσιακό με τον Ιταλό και Νο1 του κόσμου, είναι ότι η ανακοίνωση για τα δύο θετικά δείγματα στην απαγορευμένη ουσία κλοστεβόλη, έγινε λίγο πριν την πρεμιέρα του στο US Open, το οποίο και κατέκτησε, ενώ με το που έφτασε στο Πεκίνο του ανακοινώθηκε ο θανάτος της θείας του, ενώ μερικές μέρες αργότερα έμαθε και για την έφεση της WADA. 

Όμως όπως είδαμε τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στο Πεκίνο, ο Ιταλός έχει μάθει να αφήνει τα πάντα εκτός court και να “μεταμορφώνεται” σε μια…μηχανή που μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. 

Σε αντίθεση με τον Αλκαράθ ο Σίνερ έχει χάσει δύο set και μάλιστα τα εναρκτήρια κόντρα σε Νίκολας Τζάρι (πρεμιέρα) και Ρομάν Σαφιούλιν (2ο γύρο), ενώ έχει παίξει και δύο tie-break απέναντι σε Γίρι Λεχέτσκα και Μπου Γιουντσαοκέτε. 

Η πορεία του Αλκαράθ μέχρι τον τελικό

1R: Νίκολας Τζάρι 4-6, 6-3, 6-12R: Ρομάν Σαφιούλιν 3-6, 6-2, 6-3QF: Γίρι Λεχέτσκα 6-2, 7-6(6)SF: Μπου Γιουντσαοκέτε 6-3, 7-6(3)

Όπως και για τον Αλκαράθ, έτσι και για τον Σίνερ αυτός είναι ο 21ος τελικός στην καριέρα του, έχοντας όμως έναν τίτλο περισσότερο από τον Ισπανό (16). Για τη φετινή χρονιά ο Σίνερ θα παίξει στον 7ο τελικό, έχοντας το απόλυτο για την ώρα, μετράει 5-1 σε τελικούς ATP500, αλλά και 14-4 συνολικά σε σκληρές επιφάνειες. 

Σίνερ – Αλκαράθ: Επεισόδιο Νο. 12

Μπορεί Σίνερ και Αλκαράθ να είναι οι παίκτες που κυριαρχούν τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ωστόσο αυτή είναι η μόλις 2η φορά στην καριέρα τους που θα βρεθούν σε τελικό. Η πρώτη ήταν στο 250άρι τουρνουά του Ούμαγκ στην Κροατία όταν ο κάτοχος τότε Αλκαράθ ηττήθηκε από τον Σίνερ με 6-7(5), 6-1, 6-1.

Την Τετάρτη οι ρόλοι αλλάζουν καθώς ο κάτοχος του Πεκίνου Σίνερ θα αντιμετωπίσει τον Αλκαράθ, στην επανάληψη του περσινού ημιτελικού που είχε βρει νικητή τον Ιταλό. 

Ο Ισπανός ωστόσο προηγείται με 5-4 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (σε κυρίως ταμπλό), έχοντας μάλιστα κερδίσει τις τελευταίες δύο που έγιναν αυτή τη χρόνια, με τον Νο1 του κόσμου να ψάχνει την Τετάρτη το μεσημέρι την 1η φετινή του νίκη κόντρα στον 21χρονο. 

Ο Αλκαράθ, όπως μας έχει δείξει μέχρι στιγμής έχει ψηλότερο ταβάνι από τον Σίνερ, αλλά και χαμηλότερο…πάτωμα. Από την άλλη μεριά το παιχνίδι του Ιταλού μπορεί να μην είναι…φαντεζί, αλλά είναι ιδιαίτερα σταθερό.

Αναμφίβολα ένα ζευγάρι το οποίο θα το δούμε σε αρκετούς τελικούς στο μέλλον και ίσως αυτή τη στιγμή ο Αλκαράθ είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τον Σίνερ και ο Ιταλός ο μοναδικός που μπορεί να λυγίσει τον Ισπανό. 

CHINA OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (+5h)

The post China Open: Η ώρα του μεγάλου τελικού (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα