Davis Cup: Ολική ανατροπή μετά από 22 χρόνια

16:34 7/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Η μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Τζαμάικα το περασμένο Σάββατο στο Ace Tennis Club της Παλλήνης, δεν ήταν η 1η για την εθνική μας ομάδα, ωστόσο ήταν η 1η εντός έδρας σε tie best of 5.

H τελευταία (και μοναδική) ήταν τον Απρίλιο του 2000 στη Σόφια στο χωμάτινο court του Levski Tennis Club

με την ελληνική ομάδα να βρίσκεται πίσω στις νίκες με 2-0 την 1η ημέρα του tie, ωστόσο την 2η κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή με νίκη στο διπλό και στα δύο μονά που ακολούθησαν.

Στην πρεμιέρα των αγώνων ο Ιβάιλο Τραΐκοφ είχε κερδίσει τον Ροδίτη και 3 φορές πρωταθλητή Ελλάδος, Σόλων Πέππα με 6-1, 6-3, 7-6(2), με τον Έλληνα τενίστα ένα χρόνο αργότερα να φτάνει σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του επικρατώντας του Χιλιανού Νίκολας Μασού (νυν προπονητή του Τιμ) στο Μπιέλα της Ιταλίας. 

Στο επόμενο παιχνίδι ήταν η σειρά του Βασίλη Μαζαράκη, ο οποίος ηττήθηκε από τον Ορλίν Στανούτσεφ με 6-2, 1-6, 6-3, 6-2 με τη Βουλγαρία να παίρνει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη (2-0).

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ανάλογα την επόμενη ημέρα. Μπορεί οι Έλληνες παίκτες να έπαιζαν σε κάθε παιχνίδι με την πλάτη στον τοίχο, όπως συνέβη και στην Παλλήνη το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως δεν σταμάτησαν να κυνηγούν τη νίκη. 

Την αρχή έκανε το διπλό με τους Κωνσταντίνο Οικονομίδη και Θανάση Βασιλειάδη να φτάνουν σε μια μεγάλη νίκη κόντρα στους Τραΐκοφ και Στανούτσεφ με 3-6, 7-6(1), 6-4, 7-6(5) μειώνοντας σε 2-1, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η νίκη του Σόλωνα Πέππα ο οποίος επικράτησε του Στανούτσεφ με 6-1, 3-6, 6-1, 6-2 ισοφαρίζοντας το tie σε 2-2. 

Τη νίκη σφράγισε ο βενιαμίν (τότε) της ελληνικής ομάδας Βασίλης Μαζαράκης, ο οποίος μετά από ένα φανταστικό παιχνίδι και μια μαγική εμφάνιση κέρδισε τον Μιλέν Βέλεφ με 7-6(5), 6-2, 6-0 ολοκληρώνοντας μέσα στη Σόφια μια εντυπωσιακή ανατροπή

Να θυμίσουμε ότι σε εκείνη την ομάδα προπονητής ήταν μια από τις μεγάλες μορφές του ελληνικού τένις ο Νικόλας Κελαϊδής.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αντίθετα η Ελλάδα έχει χάσει μόλις μια φορά προβάδισμα από 2-0 κι αυτή ήταν το 1997 στο Ελσίνκι με τη Φινλανδία με τη χώρα μας να κατεβαίνει με μόλις δύο παίκτες τους Κωνσταντίνο Οικονομίδη και Θανάση Βασιλειάδη, κερδίζοντας τα πρώτα δύο μονά, αλλά χάνοντας όλα τα παιχνίδι κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας.

Στο τελευταίο επικό παιχνίδι ο Θανάσης Βασιλειάδης αγωνίστηκε κόντρα στον Κιμ Τιλικάινεν με τον Έλληνα παίκτη να γνωρίζει την ήττα με 6-3, 7-6(3), 7-6(3). 

The post Davis Cup: Ολική ανατροπή μετά από 22 χρόνια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα