Davis Cup: “Γλυκιά” ήττα στο φινάλε για την Κύπρο

Η εθνική ομάδα της Κύπρου μπορεί να ηττήθηκε από το Μονακό, στην τελευταία ημέρα των αγώνων για την 3η κατηγορία που φιλοξενήθηκε στην Λάρνακα, ωστόσο τα παιδιά του Δημήτρη Ηροδότου είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν, από την Παρασκευή (18/6) τη συμμετοχή τους στα play-off για την άνοδο στην 2η κατηγορία. 

Το Σάββατο (19/6), όπου έπεσε η αυλαία των αγώνων, η Κύπρος αντιμετώπισε

την πρωτοπόρο του 2ου ομίλου Μονακό, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1.

Πρώτος στο κορτ μπήκε ο Μενέλαος Ευσταθίου, ο οποίος ηττήθηκε από τον Βαλεντάν Βασερό με  6-3, 7-6(3), παρά το γεγονός ότι στο 2ο σετ ο Κύπριος τενίστας έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα παίρνοντας προβάδισμα με 3-0. 

Ωστόσο ο Βασερό όχι μόνο κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο του service, αλλά στη συνέχεια οδήγησε το set στο tie-break εκεί όπου κι έκλεισε το παιχνίδι που κράτησε 103 λεπτά. 

Στο 2ο παιχνίδι ο Πέτρος Χρυσοχός μπήκε με την πλάτη στον τοίχο. Μάλιστα η αποστολή του έγινε ακόμα πιο δύσκολη όταν ο Λούκας Καταρίνα προηγήθηκε με 6-4 στα sets. Από εκεί και πέρα όμως ο κορυφαίος Κύπριος τενίστας, πήρε τα επόμενα 2  και με 4-6, 6-3, 6-3 ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. 

Όλα κρίθηκαν στο διπλό εκεί όπου Σέργης Κυρατζής και Ελυθέριος Νέος ηττήθηκαν από τους Ρομά Αρντεοντό και Ούγκο Νις με 6-2, 6-4, με το Μονακό να παίρνει τυπικά την 1η θέση στο τουρνουά. 

The post Davis Cup: “Γλυκιά” ήττα στο φινάλε για την Κύπρο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα