Indian Wells: Αποσύρθηκε με κρίση πανικού η Τσουρένκο

Η Ουκρανή Λέσια Τσουρένκο αποσύρθηκε από το ματς απέναντι στη Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα εξαιτίας κρίσης πανικού.

Όλα αυτά συνέβησαν μετά την συζήτηση που είχε με τον CEO της WTA, τον Στιβ Σάιμον, κάτι που την ανάγκασε να κατηγορήσει την οργάνωση ότι κάνει λίγα για να στηρίξει τις Ουκρανές παίκτριες. Η Τσουρένκο έκανε εξάσκηση στα service της σε εξωτερικό court λίγες ώρες πριν το ματς του δεύτερου γύρου, με τους διοργανωτές του Indian Wells

να αναφέρουν ότι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους.

“Ήμουν απόλυτα σοκαρισμένη με τα όσα άκουσα, κατέρρευσα πνευματικά”, είπε η 33χρονη Τσουρένκο σε ιστοσελίδα της χώρας της μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από το τουρνουά. “Ο Σάιμον μου είπε ότι ο ίδιος δεν υποστηρίζεi τον πόλεμο αλλά αν το κάνουν οι παίκτριες από Ρωσία και Λευκορωσία, τότε είναι η δική τους άποψη και η άποψη των άλλων ανθρώπων δεν θα πρέπει να με επηρεάζει”.

Η Τσουρένκο ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Σιμόν προβλέπει την επιστροφή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αν και με ουδέτερη σημαία. ‘Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γυρίσουν στους Ολυμπιακούς και είπε ότι αυτό θα συμβεί ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα στο τένις. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ευ αγωνίζεσθαι και οι Ολυμπιακές αξίες δεν παραβιάζονται, το αντίθετο, το γεγονός ότι θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα δείξει ότι αυτές οι αρχές ισχύουν, ότι όλοι είναι ίσοι και όλοι έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν εκεί”.

Την περασμένη χρονιά η Τσουρένκο αποσύρθηκε από 9 τουρνουά πριν ή κατά τη διάρκεια των αγώνων. “Ήμουν εντελώς σοκαρισμένη από αυτή την συζήτηση και ήδη στο τελευταίο παιχνίδι ήταν απίστευτα δύσκολο να αγωνιστώ. Ήταν δύσκολο να συγκρατηθώ και σήμερα, όταν ήρθε η ώρα να βγω στο court, είχα μία κρίση πανικού και δεν μπορούσα να βγω εκεί. Πραγματικά ελπίζω ότι θα προσαρμοστώ σε όλα αυτά και θα είμαι περισσότερο έτοιμη για το επόμενο τουρνουά”.

The post Indian Wells: Αποσύρθηκε με κρίση πανικού η Τσουρένκο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα