Monte Carlo: Ντιμιτρόφ και Φριτς στα προημιτελικά (vids)

Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Τέιλορ Φριτς εξασφάλισαν τα πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο μετά από τις νίκες του απέναντι σε Κάσπερ Ρουντ και Σεμπάστιαν Κόρντα. 

Ο Βούλγαρος και πρώην Νο3 του κόσμου, επικράτησε με 6-3, 7-5 του Νορβηγού και φιναλίστ του Miami Open, ενώ ο κάτοχος του Indian Wells, Φρτις σταμάτησε τον κουρασμένο συμπατριώτη του, κερδίζοντας με 7-6(4), 7-5, σημειώνοντας την 19η νίκη στην καριέρα

του στο τουρνουά (19-8) και φτάνοντας για 4η φορά στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Νο29 του κόσμου σέρβιρε με 60% στο 1ο service κερδίζοντας το 93% των πόντων (27/29), παραχωρώντας γενικά μόλις 11 πόντους στον αντίπαλό του. 

Ο Ντιμιτρόφ, μετά από το πρώτο hold στο παιχνίδι από τον Ruud, στη συνέχεια κατέκτησε τα επόμενα 5 games (5-1), με τον Νορβηγό να παίρνει πίσω μόνο το ένα από τα δύο break μειώνοντας σε 5-3, αλλά τον Βούλγαρο να κλείνει το set με ένα ακόμη break. 

Το καθοριστικό σημείο στο 2ο set ήταν το 12ο game με τον Ντιμιτρόφ να φτάνει σε break και αυτόματα να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Χούμπερτ Χούρκατς.

2013, 2015, 2018, 2022 @GrigorDimitrov reaches a fourth quarter-final in Monte-Carlo, taking out No.4 seed Ruud convincingly 6-3 7-5!#RolexMCMasters pic.twitter.com/PNVPYpQBb4

Tennis TV (@TennisTV) April 14, 2022

Νικητής στον “εμφύλιο” ο Φριτς

Την 20 νίκη στη σεζόν σημείωσε ο Τέιλορ Φριτς, ο οποίος δείχνει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο Αμερικανός και νικητής στο Indian Wells του περασμένου Μαρτίου, έδειξε συνέπεια στο service του με μοναδική εξαίρεση στο τέλος του 2ου set, όμως ήταν ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης. 

Ο Κόρντα από την άλλη έδειξε σημάδια κόπωσης από το 3ωρο παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ. Μπορεί το service του να άγγιξε το ιδανικό (για τα δικά του επίπεδα) όμως στο κρίσιμο σημείο το μυαλό του “χάλασε” με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο breaks στο τέλος του αγώνα. 

Το 1ο set, στο οποίο τα service είχαν τον πρώτο λόγο, κρίθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Φριτς κατέκτησε τους τελευταίους 3 πόντους κάνοντας το 4/4, 7/4, ενώ στο 2ο set όλα έγιναν στο τέλος. 

Ο Φριτς έφτασε πρώτος στο break (4-3), το οποίο όμως πήρε άμεσα πίσω ο Κόρντα (4-4). Μετά από δύο hold (5-5), ο Φριτς βρήκε και πάλι break, στο ίσως χειρότερο service-game του Κόρντα στο τουρνουά κάνοντας το 6-5, σφραγίζοντας την πρόκριση με ένα εύκολο hold. 

Στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο, όπου ο Αμερικανός θα αγωνιστεί για 1η φορά στην καριέρα του, θα αντιμετωπίσει τον εντυπωσιακό Ισπανό, Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Monte Carlo: Ντιμιτρόφ και Φριτς στα προημιτελικά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα