Nordea Open: Κυρίαρχος στο Μπάσταντ ο Ρουντ (vid)

Χωρίς να χάσει set και σημειώνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις ο Κάσπερ Ρουντ έφτασε στον 3ο  τίτλο καριέρας επικρατώντας στον τελικό του Αργεντινού Φεντερίκο Κόρια με 6-3, 6-3 σε κάτι λιγότερο από 90 λεπτά. 

Ο Νορβηγός, ο οποίος για ένα ακόμη παιχνίδι, βασίστηκε στο εξαιρετικό baseline game που διαθέτει, αλλά και στη συνέπεια από τη θέση του service, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τον νευρικό και αγχωμένο 29χρονο που έκλεισε τον τελικό έχοντας μόλις 48% κερδισμένους

πόντους στο 1ο service (19/40).

Champion Casper @CasperRuud98 wins in his first Bastad Final, defeating Coria 6-3 6-2 at the #NordeaOpen pic.twitter.com/LLwd1cbC1s

Tennis TV (@TennisTV) July 18, 2021

Από την πλευρά του ο Ρουντ παραχώρησε μόλις 12 πόντους στο service του, ενώ παράλληλα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στους break-points έχοντας 5/8 (63%).

Το ξεκίνημα του Νορβηγού και Νο16 στον κόσμου, ήταν εκρηκτικό κατακτώντας τα τέσσερα πρώτα games, με τον Κόρια να… εμφανίζεται στο κορτ στο 5ο game παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο χαμένα services (4-1). 

Στη συνέχεια όμως ο Ρουντ κράτησε με χαρακτηριστική άνεση το service του φτάνοντας στην κατάκτηση του set σε 40 λεπτά. 

Buenos Aires 2020
Geneva 2021
Bastad 2021

A hat-trick of ATP titles for @CasperRuud98 pic.twitter.com/ezN985rl86

Tennis TV (@TennisTV) July 18, 2021

Το 2ο σκέλος του τελικού ήταν παρόμοιο με το 1ο set, με τον Ρουντ να “σπάει” ακόμη δύο φορές το service του Κόρια παίρνοντας προβάδισμα με 5-2, ωστόσο δεν μπόρεσε να κλείσει τον τελικό με την… πρώτη ευκαιρία με τον Αργεντινό να κάνει το break (5-3) έχοντας νωρίτερα “σβήσει” 3 match-points. 

Ό,τι δεν έκανε ο Ρουντ στο δικό του service το έκανε λίγο αργότερα στο service του Κόρια φτάνοντας στη νίκη και στην κατάκτηση του 2ου φετινού τίτλου, μετά από εκείνον στη Γενεύη. 

Με αυτόν τον τίτλο ο Νορβηγός έφτασε στο Νο10 της ειδικής βαθμολογίας για τους τελικούς του Τορίνο. 

NORDEA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post Nordea Open: Κυρίαρχος στο Μπάσταντ ο Ρουντ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα