Paris 2024: Δια πυρός και σιδήρου στον 2ο γύρο ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το δύσκολο, όπως εξελίχθηκε εμπόδιο του Ζιζού Μπεργκς με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί με 7-6(6), 1-6, 6-1 μετά από 2,5 ώρες εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά.

Κομβικά σημεία για τη νίκη του Τσιτσιπά, ήταν το διπλό λάθος του Μπεργκς στο tie-break του 1ου set κι ένω είχε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set (5/4), αλλά

και το λάθος της χρονιάς από τον Βέλγο κι ενώ ήταν σε break-point, στο πρώτο game του 3ου set

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε στο set το οποίο και πήρε εύκολα, σφραγίζοντας παράλληλα και την πρόκριση στην επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντάνιελ Έβανς. 

O Τσιτσιπάς τελείωσε την αναμέτρηση με 65% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 62% των πόντων (42/68) και το 54% στο δεύτερο (20/37), έσβησε τα 7/10 break-points του Μπεργκς, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 7 ευκαιρίες για break. 

O Βέλγος και Νο87 του κόσμου, ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, δείχνοντας μεγαλύτερη συνέπεια στους κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service έχοντας 70% έναντι 59% του Τσιτσιπά, έφτασε πρώτος σε break, παίρνοντας προβάδισμα με 3-2, ωστόσο ο Τσιτσιπάς είχε πολύ καλή αντίδραση παίρνοντας άμεσα πίσω το break (3-3). 

Από εκεί και πέρα οι δύο παίκτες έσβησαν από ένα break-points, ο Τσιτσιπάς στο 9ο game με το οποίο διατήρησε το προβάδισμα με 5-4, ενώ ο Μπεργκς στο 12ο game όπου ήταν και set-point για τον Τσιτσιπά. 

Το set πήγε στο tie-break εκεί όπου ο Μπεργκς προηγήθηκε δύο φορές με mini-break (3/1, 5/4), αλλά ο Τσιτσιπάς και πάλι κατάφερε να τα πάρει πίσω ισοφαρίζοντας σε 5/5, ενώ αμέσως μετά έσβησε και set-point του Βέλγου ισοφαρίζοντας σε 6/6. Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο σερί πόντοι από τον Νο12 του κόσμου που του χάρισαν το set και το προβάδισμα με 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Μπεργκς ανέβασε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του στο service, από το οποίο παραχώρησε μόλις 6 πόντους και με δύο break (2-0, 5-1), έφτασε στο 6-1 με τον Τσιτσιπά να μην μπορεί να βρεί λύσεις ούτε στις επιστροφές, ενώ δυσκολευόταν να βρει και πρώτο service (58%). 

Στην έναρξη του decider set όλα άλλαξαν σε μια στιγμή. Τη στιγμή που ο Μπεργκς έχει φτάσει σε break-point και έχοντας εξουδετερώσει τον Τσιτσιπά είναι έτοιμος να περάσει απλά την μπάλα στο court του Έλληνα τενίστα για το 1-0 και το break. 

Ωστόσο, ο Βέλγος έστειλε την μπάλα εκτός γραμμών, κάτι που φάνηκε να εκπλήσσει ακόμα και τον Τσιτσιπά, με αποτέλεσμα όλο το set να γυρίσει εντελώς. Ο Τσιτσιπάς έκλεισε το game και από εκει και πέρα έκανε ό,τι ήθελε. 

Με δύο break (2-0, 4-0) και εξαιρετικό τένις κατάφερε να “ξεκλειδώσει” και αν φτάσει εύκολα στη νίκη εξασφαλίζοντας μια δύσκολη πρόκριση, για τους “32” του Ολυμπιακού τουρνουά. Σε λίγες ώρες ο Έλληνας τενίστα θα επιστρέψει για να αγωνιστεί στο διπλό μαζί με τον αδερφό του Πέτρο Τσιτσιπά. 

PARIS 2024 MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Paris 2024: Δια πυρός και σιδήρου στον 2ο γύρο ο Τσιτσιπάς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα