Paris Masters Final: Ρεβάνς ή repeat; (vids)

Ένας τελικός με πολλά ερωτήματα. Δύο φιναλίστ που θα βρεθούν και πάλι ο ένας απέναντι στον άλλον με στόχο τον τίτλο (16:00 GR). Όπως και τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, εκεί που ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ “πλήγωσε” με τον χειρότερο τρόπο τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος ήταν μια νίκη μακριά από το ιστορικό Calendar Slam

Μετά από εκείνη την ήττα ο Τζόκοβιτς επέστρεψε για να πάρει…ρεβάνς. Πριν από

αυτό όμως φρόντισε να γίνει ο πρώτος τενίστας που καταφέρνει να παραμείνει στην κορυφή της κατάταξης για 7η σεζόν στην καριέρα του.

“Ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα μπορέσω να αλλάξω κάποια πράγματα, μαθαίνοντας από την εμπειρία του US Open.”, δήλωσε ο Τζόκοβτις. “Τον είδα λίγο σήμερα κόντρα στον Ζβέρεφ. Έπαιξε καταπληκτικό τένις. Δεν χάνει μπάλες, είναι πνευματικά εκεί και σερβίρει πολύ καλά. Φαίνεται ότι έχει βρει ρυθμό.”

Κι όμως, ο Σέρβος εκτός από την “εκδίκηση” έχει ένα ακόμη ρεκόρ μπροστά του. Το να μείνει και πάλι μόνος πρώτος στη λίστα με τα περισσότερα Masters 1000, μια θέση την οποία μοιράζεται αυτή τη στιγμή με τον Ράφα Ναδάλ (36).

Περισσότεροι τίτλοι Masters 1000

Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 36Ράφα Ναδάλ (Ισπανία) 36Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 28Αντρέ Αγκάσι (ΗΠΑ) 17Άντι Μάρεϊ (Μ. Βρετανία) 14

Από την πλευρά του ο Νο2 του κόσμου έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι αυτό που έγινε στη Νέα Υόρκη, ότι μόνο τυχαία δεν ήταν.

Να αποδείξει δηλαδή ότι έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει τον Σέρβο και να γίνει παράλληλα ο πρώτος από τους 30 παίκτες που έχουν αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς πάνω από 10 φορές και έχουν ρεκόρ 50% (νίκες-ήττες), καθώς σε περίπτωση νίκης ο Ρώσος θα ισοφαρίσει τον Νο1 του κόσμου, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε 5-5. 

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο για τον σημερινό τελικό, είναι ότι ο Τζόκοβιτς δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ τον Μεντβέντεφ σε 1000άρι τουρνουά! Ο 25χρονος Ρώσος έχει αντιμετωπίσει δύο φορές τον Τζόκοβιτς σε Masters 1000, επικρατώντας ισάριθμες φορές σε Σινσινάτι και Μόντε Κάρλο αντίστοιχα και μάλιστα την ίδια χρονιά (2019).

“Φυσικά από την κατάκτηση του US Open έχω κρατήσει κάποια τακτική φύσεως πράγματα τα οποία ενδεχομένως να επαναλάβω απέναντι στον Νόβακ.”, είπε ο Μεντβέντεφ. 

“Από την άλλη όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Τζόκοβιτς. Αν δεν προσαρμοζόταν στις συνθήκες δεν θα ήταν εδώ τώρα. Οπότς σίγουρα θα προσπαθήσει να αλλάξει κάτι.”

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Paris Masters Final: Ρεβάνς ή repeat; (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα