Paris Masters: H επανάληψη του τελικού και το ρεκόρ (vids)

Ώρα ημιτελικών στο Παρίσι με δύο αναμετρήσεις που η κάθε μία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Αναμφίβολα το παιχνίδι που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από τον 2ο χρονικά ημιτελικό με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ να αντιμετωπίζει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Οι δύο περσινοί φιναλίστ του τουρνουά και οι δύο κορυφαίοι παίκτες αυτή τη στιγμή της σεζόν συγκρούονται με τον καθένα να έχει τα δικά του σημαντικά κίνητρα.

Για τον Γερμανό, ο πρώτος στόχος υλοποιήθηκε το βράδυ της Παρσκευής (5/11) επιστρέφοντας στο Νο3 του κόσμου, φτάνοντας τις 55 νίκες (όσες και ο Στέφανος Τσιτσιπάς).

Ωστόσο σε περίπτωση

πρόκρισης θα γίνει ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες στο Tour, ενώ θα μειώσει ακόμη περισσότερο την απόσταση που έχει από τον Μεντβέντεφ στην κατάταξη, κυνηγώντας το Νο2 μέχρι το τέλος της χρονιάς. 

Από την άλλη ο Ρώσος έχει ακόμη μαθηματικές ελπίδες για να μπορέσει να σκαρφαλώσει στο Νο1 για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Αν θα συνεχίσει να τις έχει, αυτό θα το γνωρίζει πριν από το παιχνίδι με τον Ζβέρεφ αφού θα ξέρει το αποτέλεσμα του 1ου ημιτελικού αφού σε περίπτωση που ο Νόβακ Τζόκοβιτς κερδίσει τον Χούμπερτ Χουρκάτς θα τελειώσει για μια ακόμη σεζόν στην κορυφή της κατάταξης.

Για την 4η σερί νίκη

Μέχρι το τέλος του 2019, οι αναμετρήσεις μεταξύ Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ έβρισκαν νικητή τον Γερμανό, ο οποίος είχε κατακτήσει 5 νίκες σε 6 αναμετρήσεις, ξεκινώντας εντυπωσιακά το μεταξύ τους H2H.

Ωστόσο, ο περσινός τελικός του Παρισιού άλλαξε την κατάσταση. Από εκεί και πέρα ο Ρώσος κέρδισε ακόμη δύο φορές τον Ζβέρεφ, τη μια στους τελικούς της ATP στο Λονδίνο και την άλλη στο ATP Cup μειώνοντας σε 5-4, έχοντας σημειώσει τρεις σερί νίκες. 

Αυτή θα είναι η 5η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι σε 1000άρι τουρνουά (έχουν από δύο νίκες), αλλά και η πρώτη σε ημιτελική φάση διοργάνωση, με εξαίρεση το ATP Cup το οποίο αφορά ομάδες. 

Τρίτη και τυχερή; 

Το πρώτο σημαντικό παιχνίδι για τον Νόβακ Τζόκοβιτς μέσα στη σεζόν ήταν ο ημιτελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τον Σέρβο να βρίσκεται δύο νίκες μακριά από τα συνεχίσει να ονειρεύεται το Gold Calendar Slam κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει να κάνει κανένας παίκτης. 

Το δεύτερο ήταν στη Νέα Υόρκη στον τελικό του US Open, όπου κι εκεί ήταν έτοιμος να γράψει τη δική του ιστορία έχοντας ολοκληρώσει μια σεζόν κατακτώντας όλα τα Slams, αλλά παράλληλα να γίνει ο μοναδικός παίκτης στο Tour που θα είχε φτάσει τους 21 Major τίτλους. 

Τελικά ούτε στη μία, ούτε στην άλλη περίπτωση κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Σήμερα το μεσημέρι (15:00 GR), ο Σέρβος έχει ακόμα μία ευκαιρία να τελειώσει τη χρονιά φτάνοντας σε ένα μοναδικό ρεκόρ. Να ολοκληρώσει τη σεζόν και μαθηματικά στο Νο1 για 7η σερί χρονιά! 

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πολωνού Χούμπερτ Χουρκάτς, ο οποίος την Πέμπτη εξασφάλισε την είσοδό του στα ATP Finals, όμως από την άλλη θα προσπαθήσει (και χωρίς το άγχος της πρόκρισης στο Τορίνο), να κάνει ό,τι και στο Miami Open τον περασμένο Μάρτιο όπου κατέκτησε τον πρώτο τίτλο Masters 1000 της καριέρας του.

Τζόκοβιτς και Χουρκάτς έχουν αναμετρηθεί δύο φορές (2019) και μάλιστα και τις δύο σε Grand Slams, με τον Σέρβο να επικρατεί σχετικά εύκολα. Η πρώτη ήταν μάλιστα επί γαλλικού εδάφους στο Roland Garros, ενώ η 2η λίγους μήνες αργότερα στο Wimbledon.

Ημιτελικά 

(1) Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) – (7) Χούμπερτ Χουρκάτς (Πολωνία) – 15:00 GR(4) Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) – (2) Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) – Όχι πριν τις 17:30 GR

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Paris Masters: H επανάληψη του τελικού και το ρεκόρ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα